Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Fogamzásgátlótól plusz kilók.
Nem volt hatalmas problémám az alakom sose (165/55). 1-2 kilótól szabadultam meg, és mindig figyelek, hogy a megfelelő kalóriamennyiséget ne lépjem túl 1 nap alatt.
Erre.. elkezdtem fogamzásgátlót szedni.:/ Egy fél hónapja szedem, és úgy érzem magam mint egy bálna. Mint mikor mensi előtt meg szokott egy kicsit "vizesedni" a testem, csak azóta sem múlt el, és még súlyosabb is.
Ráálltam a mérlegre, és 57 kilót mutatott. Borzalmas:S
Pedig figyelek, de nem tudom, hogy a tabletták miatt-e, de annyira elkezdtem kívánni a csokit. Nagyon.
A súlygyarapodásom miatt elkezdtem visszavenni a napi kcal bevitelemből, de egyszerűen az, ami eddig nagyon simán ment, most valami hihetetlen erőfeszítést jelent. Szinte képtelennek tartom betartani a diétát.
Valami ötlet, vagy egyéni tapasztatalat?

Menj vissza a nögyógyászhoz és kerd meg, hogy irjoin fel másik fajtát. A megfelelöen kivásztott fogamzásgátlótól nem szabad hizni, illetve hogy ennyire megnöjön az étvágyad.
(Hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, de nem hiztam töle - tehát tapasztalatból beszélek.)

Most jól értem, hogy 2, azaz KETTŐ kilogrammal mutat többet a hírből sem pontos mérleg?
Hu, a média tényleg tud...
Mégis miért ne lenne pontos egy digitális mérleg?
És igen is 2 kiló k*rvasokat számít, ha folyamatosan stagnálsz egy súlyon, és hirtelen minden ok nélkül 2 kilóval megnövekedik, főleg, ilyen kicsi súlynál, mint az 55.
Másik, meg, hogy írtam, hogy, nem azzal van a fő gond, hogy, mit mutat a mérleg, hanem ahogy kinéz a testem, és ahogy érzem magam benne.
Amúgy krvasok köze van a médiához..
Te se tudsz semmit, csak pattogsz össze vissza, mert a való életben egy elcseszett szar vagy, aki mindenki alatt áll, és itt próbálod kiélni magad.
Intelligencia nulla.
Legalább ne szólnál hozzá olyan kérdéshez, amihez semmi közöd..

Húha, de felvágták a nyelvedet :)
Csak szólok: 2 kiló semmi. Két kilót egy emberi szervezet teljesen normálisan ingadozik. A digitális mérleg is csak annyira pontos, mint amivel engem kevertél össze.
Neked is csak annyit mondok: állj rá, rogyaszd meg a térded, dőlj előre, hátra, stb.
A médiának meg annyi köze van hozzá, hogy te 2 kg-on (ami a testsúlyod kemény 3,6%-a, ha érdekel...) kétségbeesel, hiszen eltértél az ideálistól. És ha valaki felemlegeti, az már egy darab sz@r. Na, ezért működik jól a média. Olyan jó kis agymosást csinálnak, hogy te még ki is kelsz magadból, hogy megvédd a saját bajodat. Napi kcal bevételt számolsz, kiakadsz, ideges vagy, stb... Pihenj le.
Ha 10-15 kilóról lenne szó, megérteném. De két kiló különbséget egy napi nagy wc + pisilés is csinál könnyen :)
És nyugodj meg. Ez semmit, de az ég világon semmitsem jelent. Anyázhatsz rám, amennyit csak jólesik, de akkor sem változik a tested két kilótól. Ha esetleg csecsemőről lenne szó, akkor igen, de felnőtt nőként az semmi.
Lehet, hogy holnap utánra már 3 kilóval könnyebb leszel :)
Csak vidáman, mosollyal az arcodon. Többet ér, mint a mérleg és a szabócenti ;)

Kedves Kérdező!
2 kg miatt még tényleg ne idegeskedj! Én is most kezdtem el szedni, kb hetente 3x mérem a súlyomat, hogyha gyarapodna, akkor megyek váltani... DE már nekem is volt, hogy 2 kg-mal többet mutatott, 2 napra rá meg a kiinduló súlyomnál is kevesebb voltam. Lehet pont kajálás után mréted magad, vagy más miatt mutatott +2kg-ot. Ha már min. 5 kg-ot híztál volna, akkor én is a gyógyszerváltást ajánlanám, de így még légy türelemmel egy picit. Lehet a csokit is azért kívánod jobban, mert tudod, hogy előfordulhat az, hogy megnő az étvágyad a gyógyszertől, és ezen kattog az agyad, így meg is kívánod az édességeket.

Ez nem gyógyszertől van. a mai tablettáknak már olyan alacsony a hormonszintje,hogy nem okoz hízást önmagában.Inkább a diétára fognám. Ha éhezteted magad, ilyenkor, ha még jobban lecsökkented az adagot, rögtön raktározásba kezd a szervezet és minden bevitt táplálék zsírként marad meg.
El kéne menni egy belgyógyászhoz és terheléses vérvételt kérni,hogy kizárja az inzulinrezisztenciát, annak vannak ilyen tünetei,hogy hirtelen csokiéhség és súlyingadozás.

hát bazz én fél évig fogyóztam lefogytam kb.25 kilót,de hónapogik nem tudtam menstruálni.a doki felírt fogamzásgátlót(tri-regol)és többet híztam vissza 3 hónap alatt,mint amennyit leadtam.
szóval két kiló miatt szerintem ne legyél kiakadva.
egyébként meg válts gyógyszert.
Egyrészt, sok hatással nincs rám a média, már vagy 1 éve nincs tvm és a neten sem az ilyen szarságokat nézegetem.
Másrészt meg csak arra tud a média befolyással lenni, aki maga is befolyásolható.
Továbbra is azt gondolom, hogy csak üres szavakkal dobálózol, de ez az én véleményem.
Nem vágták fel a nyelvem, nem vagyok ideges, DE elvileg ez egy olyan oldal, ahova fel tesz az ember egy kérdést (nem baromságot) és arra A KÉRDÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ INFORMATÍV VÁLASZT vár. Ennek ellenére, azt veszem észre, hogy minden kérdésnél van valami kisebbségi komplexusos, aki már CSAK AZÉRT IS valamilyen sértő, provokáló dolgot jegyez meg, ami se nem viszi előre a kérdést, se nem lát el új információval. csupán a saját maga perverz szórakoztatására kötetszik. úgy, hogy ráadásul egyáltalán semennyi fogalma sincs a kérdés témájáról.
na ez a szomorú szerintem.
Igen, és mi van akkor ha én hiú vagyok? Mi van akkor, ha engem foglalkoztat, hogyhogy néz ki a külsőm? Ha igényes vagyok a kinézetemre? Erről kérdezett bárki is bármit? SZEREPELT A KÉRDÉSBEN?
Hát nem. És nem kértem véleményt.
Ezzel a tulajdonságommal együtt is képes vagyok tartalmas, SŐT az én értékrendem szerint sokkal tartalmasabb életet élni, mint az emberek legtöbbje.
És még egyszer elmondom, mert olyan iszonyatosan nehéz megérteni elsőre. A kilogramm, amit megadtam, egy IRÁNYSZÁM, segítséget nyújt a változások elképzelésére, és a fő probléma (kihangsúlyozom újra, ha már nem ment elsőre) a kézzel fogható alaktani változásban van.
Éééés csak, hoyg legyen egy szép befejezésünk is:
Egy 55kilós emberen minden probléma nélkül meglátszik 2 kiló, főleg ha az teljes mennyiségében víz, minek nagy része csípőre/mellre halmozódik fel, és történetesen ez a szerencsés véletlen, ponntt egybeesik, a fog.gátló szedésének elkezdésévél.
és ténylég utoljára: Ha minden nap azonos napszakban méred a súlyod, akkor rohadtul mindegy, hogy te előtte sz*rtál-e épp, a mérleg akkor is ugyanannyit fog mutatni, ha nem zabáltál fel előző nap történetesen (az vizet tart vissza), és nem állsz menstruáció előtt.
Én ne próbáld meg nekem ezt bemagyarázni, hogy nade ez így meg úgy van mégis, mert ez nekem sok éves tapasztalatom, és vagy az én testem működik valami csodálatosan új rendszer szerint, vagy ez így van.
Látom azóta sokan írtatok: Nem diétázom/koplalok, csak odafigyelek a táplálkozásomra, arra, hogy mit eszek, és mit nem. Szóval nálam a koplalás miatti súlygyarapodás kizárt ok.
"El kéne menni egy belgyógyászhoz és terheléses vérvételt kérni,hogy kizárja az inzulinrezisztenciát, annak vannak ilyen tünetei,hogy hirtelen csokiéhség és súlyingadozás."
Erről tudnál nekem bővebben beszélni, mert nem hallottam még ilyenről?

Bővebben.
Nekem 12 évs korom óta voltak nőgyógyászati tüneteim, később más tünetek, amik furcsák voltak, de nem tudtam, mitől van.
26 éves koromra vettem észre,hogy néha csokievési rohamok jönnek rám, ilyenkor úgy éreztem, ha nem eszek azonnal csokit , megőrülök, szabályosan rosszul voltam. Ha pedig olyan ételt ettem, ami nehezebb volt, migrénes fejfájást kaptam. A súlyom iszonyatos gyorsasággal ingadozott. Ha rendesen ettem, rögtön felszaladt 10 kiló, ha nem , akkor rögtön csont sovány voltam.
Majd nagy nehezen derült ki,hogy PCO szindromám van, amit a pajzsmirigy alulműködése és a hasnyámirigy nem megfelelő müködése okoz.A terheléses vérvétel eredményem nem lett jó. Kaptam rá egy 140 ft-os gyógyszert a pajzsmirigyre és a cukromra egy 400 ft-osat.Azóta ki sem lehet robbantani az 53 kilóról, azóta nem eszem csokit sem, mert nem kívánom és diétáznom kell.
Én azért mondtam ezt,hogyha valóban úgy látod,hogy megindult a hízásod,tartósan, az nem a gyógyszertől van, hanem mivel kapsz egy új hormont, komplex probléma is lehet.
De ezt orvos döntse el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!