Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire kell ügyelni ha fogamzásgátló tabit szedsz?
Attól függ, mit szedsz. De amúgy a dokid lenne a legmegfelelőbb személy, akitől ezeket meg kéne kérdezned.
24 óránként kell bevenni.
Minden tabinak megvan a hatóideje, amiről a doki ad felvilágosítást.
Az antibiotikumokkal, hasmenéssel, hányással, C-vitamin szedéssel (Nem tanácsos napi 300 mg-nál többet bevinni a szervezetbe, mert csökkenti a fog.gátló hatását. Ezt nőgyógyásztól tudom és cikkek is alátámasztják, csak szerintem 100-ból 1 nőgyógyász, ha tud erről és tájékoztatja róla a pácienst) kell vigyázni.
arra ügyelj, h mindennap kb ugyanabban az időben vedd be (én pl este 7-10 között szoktam), attól függően milyen tabit szedsz, le van írva a tájékoztatóban, hogy mikortól válsz teljesen védetté a szedés megkezdését követően(ez az én esetemben 1 hét)...addig ajánlatos másképpen is védekezni
ha elfelejtesz bevenni egy szemet és 12 órán belül tudod pótolni (pl ha te reggel 8kor veszed be mindig, akkor még este 8 előtt pótold), akkor még nincs baj... ha véletlen teljesen kihagysz egyet és már pótolni sem tudod, akkor vedd be a következő nap mintha mi sem történt volna, de a megadott ideig(nálam 1 hét) mással is védekezz
a mensesed azután fog megjönni, miután beszedted az utolsó szemet, nem feltétlen a rá következő nap, hanem a 7 gyógyszermentes nap valamelyikén... és ezután valószínű, hogy mindig aznap fog megjönni (én pl csütörtökön beszedem az utolsó szemet, kedden megjön, pénteken már kezdem a következő csomagot)...
remélem, segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!