Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Trombózisveszély a fogamzásgátló miatt?
Figyelt kérdés
Egy hónapja Yasminelle-t szedek, és még nem voltam vérvételen, de tervezem, az orvosom szerint mivel fiatal vagyok (18), nem sürgős, de azért el kell majd végeztetni a vizsgálatot. Viszont mostanában úgy érzem néha, hogy nagyon lüktetnek az ereim. a kezemben, vagy a lábamban... és lehet, hogy bebeszélem magamnak, vagy eddig is így volt, de ijesztő. Ennek lehet köze a gyógyszerhez?2011. febr. 3. 20:36
1/8 anonim válasza:
Aki dohányzik,annak nem ajánlott fogamzásgátlót szedni pont a trombózisveszély miatt,ha nem cigizel,akkor kérdezd meg a dokit...
2/8 A kérdező kommentje:
Jajj ezt kihagytam:) Szóval nem, nem dohányzom.
2011. febr. 3. 20:52
3/8 anonim válasza:
Ha nem fordult elő trombózis a családban, akkor elég kis esélyed van rá, hogy neked lesz. Főleg, ha nem dohányzol és fiatal vagy. De persze nem 0% az esély így se.
Ha volt trombózis a családban, akkor még szedés előtt kellett volna erre irányuló szűrést végeztetni.
4/8 anonim válasza:
Ajjaj de még mennyire!!! Én 19 évesen átestem rajta. 1 hónap kórház. És nem volt a családban trombózis. De amúgy se viszik túlzásba az előszűrést. (APC rezisztencia vérvizsgálatot próbálj kérni, hematológust kell keresni.)
5/8 A kérdező kommentje:
Jesszus:/ ÉS amúgy mennyi ideje szedted mikor ez lett? (uolsó válaszoló)
2011. febr. 3. 21:26
6/8 anonim válasza:
én a helyedbe nem szedném azt a sz@rt...simán kaphatsz trombózist...most nem ijesztgetni akarlak
egy egészségügyis
7/8 anonim válasza:
én 18 évesen kaptam ettől trombózist. családban senkinek nem volt és ilyen vizsgálatot meg nem csinál meg az orvos emnrt szerinte nem muszáj. mikor megtudta az én orvosom h ez lett mentegetőzött és kérte h ne menjünk vissza. szal bajt csinált nagyon nagyot. hagyd abba kérj teljes vizsgálatot előzd meg a bajt. nekem lassan másfél éve volt de még mindig szenvedek vele
8/8 anonim válasza:
Harmadik hónapja szedtem. Aki hajlamos rá, annál úgy tudom,mindig hamar kijön. AZóta akit csak tudok, kézzel-lábbal igyekszem a tablettáról lebeszélni. Csak írják ész nélkül, mert persze "nincs pénz az előszűrésre".
21.07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!