Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Antibiotikum a 7 napos szünetb...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Antibiotikum a 7 napos szünetben? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy egy hétig antibiotikumot kell szednem egy húgyuti fertőzés miatt. A fog.gátlóm (cypromix) betegtájékoztatójában az áll, hogy bizonyos antibiotikumok csökkenthetik hatását, illetve az antibiotikum betegtájékoztatója is ugyanerre figyelmeztet. Ezt tudomásul vettem, de nekem pontosan a 7 napos szünetre esik ez az antibiotikum-kúra. Ezesetben mi a helyzet? Mert ugye ilyenkor amúgy sem szedek gyógyszer, tehát minek a hatását csökkentené? Meg ilyenkor amúgy is kisebb az esély a teherbe esésre nem? (A vérzés mentes napokra gondolok a szünetben, akkor szeretnénk szeretkezni.) Illetve olyat is olvastam már, hogy egy egy hetes "kúra" amúgy sincs hatással a fogamzásgátlóra, csak ha hónapokig szedem meg ilyenek. Tehát akkor szeretkezhetünk a szünetben kiegészítő védekezés nélkül? Esetleg megszakítással, vagy így is túl kockázatos? (Az óvszer bőrirritációt okoz a barátomnál, más meg macerás.)
2011. jan. 22. 09:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz. Aki gyógyszert szed, annak tudni akell,hogy a gyógyszer bizonyos védettséget ad a 7 napos szünet alatt is.

Igen a penycylinek és a Doxiciclyn csökkenti a hatását, nekem áttöréses vérzésem is volt tőle.

Ha a szünet alatt szeded, akkor is szükség van közben és utána legalább 1 hétig kiegészítő védekezésre.Antibiotikum kúra alatt nem szabad kiegészítő védekezés nélkül szexelni.

De kérdezd meg az orvosodat, hogy ez a Cypromix, gyengíti-e, de szerintem igen.

2011. jan. 22. 09:14
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként meg nem hiszem el,hogy nyulat kell játszani,hogy ennyit nem lehet szex nélkül kibírni...erről ennyit..
2011. jan. 22. 09:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy véd a hét napos szünetben is, a kérdés az volt hogy akkor is csökkenti-e a hatását az antibiotukim. És nem, nem bírjuk ki de akkor majd megoldjuk valahogy hogy máshogy is védekezzünk. Köszi a választ.
2011. jan. 22. 09:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen védekezzetek más módon is a szünetben, mert az antibiotikum miatt a 7 napos gyógyszerszünetben is csökkenhet a fogamzásgátló hatása. A bogyó úgy van kitalálva, hogy a szünetben is védjen, de ha pl. egy antibiotikum bezavar neki, akkor bizony a szünetben is megtörténhet a teherbeesés. Persze minimális az esélye, mert elvileg a terméketlen napokban vagy, de ne kockáztassatok. És nem kell ahhoz hónapokig antibiotikumot szedni, hogy csökkenjen a tabi hatása. Elég hozzá egy 1 hetes kúra is. Mivel a gumi nálatok kilőve, én a helyedben valamelyik Pharmatex terméket használnám, megszakítással kombinálva.
2011. jan. 22. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy ne csak a szünetben legyen kiegészítő védekezés, hanem utána is legalább 1 hétig!
2011. jan. 22. 10:23
 6/8 anonim ***** válasza:

A tájékoztató világosan leírja (legalábbis az enyém), hogy az antibiotikumkúra ALATT ÉS UTÁNA 10 NAPIG másképp kell védekezni. Mit nem lehet ezen érteni? Szünet vagy nem szünet, ez van.

A megszakítás meg nem védekezés.

Ha rosszul szeded a fog.gátlót, NAGYOBB esélyed van teherbe esni, mintha egyáltalán nem szednéd.

Ha nem szeded, havi 1 pete érik, viszonylag kiszámítható időpontban. Ha abbahagyod/kihagyod/gyengíted a fog. gátlót, akár egyszerre több pete is azonnal megérhet, hiszen a fog. gátló addig leállította a peteérésedet, aztán hirtelen már nincs leállítva.

Hadd nem meséljem el, hogy egy nem kívánt gyereke megszülése, felnevelése vagy netán elvetetése mennyire macerás...

2011. jan. 22. 10:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazatok van, oké. Csak hát azt hittem, hogy mivel menstruáció előtt / alatt amúgy se túl nagy az esély a teherbe esésére, elég a megszakítás. Namindegy.
2011. jan. 22. 10:53
 8/8 anonim válasza:

Kedves 01-22 10:48

Talán nem kéne kiabálnod. Lehet, hogy a Te betegtájékoztatód leírja amit kell, de pl. az én fogamzásgátlóm is csak annyit ír, hogy csökkentheti a hatását antibiotikum szedése, hovatovább az antibiotikum amit felírtak nekem, nos, annak a tájékoztatója sem ír róla egy szót sem. Szóval, örülök ha segíteni akarsz, de azt próbáld meg normális stílusban.

2011. jún. 3. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!