Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Spirál, mint fogamzásgátló?
spirált szeretnék a második baba után, fogamzásgátlás céljából.tapasztalatok, árak??,segítsetek.
köszi
Nekem Gold Lily van 1 éve, második szülés után 6 hónappal tetettem fel. 10.000 Ft volt, nem hormonspirál. Semmi bajom nincs vele, maximálisan meg vagyok elégedve. Nem fáj, kevesebb a vérzésem is. Az első egy hónapban nekem is volt barnázás, de ez természetes. A feltétel inkább kellemetlen, mint fájdalmas.
De rossz oldalon kérdezed, mert itt minden spirálosnak (tisztelet a kivételnek, kedves első), spirál mellett lett babája, belenőtt a méhébe, ha nem is neki, de a barátnőjének igen, elviselhetetlen mennyiségű vérzése volt stb.
Azért "minden spirálosnak gyereke lett mellette", mert szerintem elsősorban az ilyen kérdésekre az ilyenek válaszolnak. Mint én. Az első csemetém után rakattam fel, 6,5 hónap múlva kiderült, hogy terhes vagyok. A spirálom nem mozdult el, jó helyen volt, mégis megesett. És még javában szoptattam is. Na, ennek az esélyét ki sem lehet számolni :) Nekem goldlilym volt, abból is a plastic, 2008-ban (ha jól emlékszem) 5-6 eFt volt.
A barátnőm a hormonosat rakatta fel (40eFt+ 20eFt a felhelyezés, rákszűrés), ugyan alig menstruált tőle (mint az első válaszoló, tisztasági betéttel 1-2-3 nap), a spirálja elmozdult, beágyazódott a méhfalba és csak műtéti úton tudták leszedni. Valószínűleg a nem precíz felhelyezés volt az ok (bár ezt a részét én nem nagyon értem, mivel állandóan görcsölt tőle, átlag kéthavonta nézte a doki a spirálját).
Azt tudnod kell kedves kérdező, hogy vannak olyan gombák, bacik, amelyek nagyon szeretik a spirált. Konkrétan a barátnőmnek egy éve vették le a spirálját (ill. műtötték meg), közben összeszedett valami gombát, ami következtében múlt hónapban volt az első negatív lelete. Közben két hetet volt kórházban, lórugás antibiotikumot kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!