Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Munkácsi Vivien kérdése:
15 és fél éves vagyok. Van már 2 éve egy komoly
kapcsolatom, és szeretnék szedni fogamzásgátló
tablettát. Anyukám megkérdezte egy orvostól, hogy ő
hány éves kortól ajánlja és azt mondta hogy 17-18.
Szerintetek mit tegyek és hány évesen kezdjem el?
Mióta állt be rendszeresre a menstruációd? Mekkora a méhed, és a petefészkeid? Volt-e trombózis, vagy stroke a családban? Én 16 éves voltam, amikor felírták (belsővérzéssel fenyegető petefészekcisztára), de 9 éves korom óta be volt állva a ciklusom, és a petefészkeim/méhem felnőtt méretű volt már akkor is, valamit nincs kockázati tényezőm. Ha csak pár éve (4-nél kevesebb) jött meg, és nem felnőtt méretű a méhed/petefészked, vagy volt trombózis a családban, akkor nem fogják felírni, mert többet árt, mint használ. Menj el egy nőgyógyászhoz, hogy kivizsgáltasson (ultrahang/vérvétel), és majd eldönti, hogy elég érett-e a szervezeted hozzá, vagy sem. Addig is használjatok óvszert!
2011. jan. 5. 15:32
18 felett, légyszi. Előbb ne, mert félbemarad a fejlődésed és elb*szod az egész felnőttkorodat. Ilyenkor még nemi életet sem szabadna élni, szintén az előbb ismertetett okból.
2011. jan. 5. 16:18
Abszolút egyetértek az orvossal.
17-18 éves kor előtt használj óvszert, ha már mindenképp szexelni akarsz!
A hormonális fogamzásgátlás nem egy fejlődő szervezetnek való.
Ha ilyen korán kezded el, igen csak nagy esélyed van rá, hogy abbahagyás után súlyos cikluszavaraid lesznek, esetleg sosem áll be a mensid, nem lesz normális peteérésed..ami mondjuk elég kellemetlen, ha babát szeretnél.
Szóval óvszer.
2011. jan. 5. 16:29
Én nem mondtam hogy köteles csak hogy ha kérik hüvelygyűrőt szokott felírni.
Mert az orvosomnak az is fontos hogy ha élek nemi életet és nem szeretnék teherbe esni akkor legyen lehetőségem védekezni (nem csak gumival).
És én döntöttem el hogy szeretném (de ö sem beszélt le).
És tudom hogy sokan elítélik de több mint egy évig voltam együtt a sráccal mikor először lefeküdtünk (akkor még gumival) és szeretem öt attól függetlenül hogy még nem vagyok 18 felett. És igen nem szeretnék még teherbe esni és én így biztonságosabbnak érzem.
2011. jan. 5. 21:37
hűű milyen komoly kapcsolata lehet egy 13-15 évesnek...figyelj fogamzásgátlót vagy egyátalán ne szedj, vagy várj vele 18 éves korod utánig, fejlődésben van a szervezeted, nem tenne jót, plussz a szexel is várhatnál még 2-3 évet, bár már lehet ezen rég túl vagy...
2011. jan. 6. 09:18
Minden nőgyógyász tudja, hogy mennyire ellenjavallt ilyen fiatalon tablettát szedni. Egy 15 éves lány hormonrendszere, petefészkei közel sem olyan érettek mint mondjuk egy 20 év körüli nőé! Valószínűleg fel fogja írni, de csak azért, mert inkább ez mint hogy abortuszra menj.
2011. jan. 6. 11:42
Még annyit, hogy nekem 17 évesen akart felírni bőrgyógyász fogamzásgátlót a pattanásos bőröm javítására, de szerencsére visszautasítottam. 22 éves voltam, mikor elkezdtem foggátlót szedni. 20 éves koromnál előbb én nem szednék a helyedben és akkor is csak alapos kivizsgálás után!
2011. jan. 6. 11:43
18/18 Zsebii válasza:
Nekem 15 évesen nem jártak fiúk az eszemben,tanutam sportoltam! ;)
2013. ápr. 1. 22:57
Kapcsolódó kérdések: