Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló miatt nem szeretnék antibiotikumot szedni! Van ötletetek torokfájás ellen?
Figyelt kérdés
Most lesz egy hónapja hogy elkezdtem a fogamzásgátlót így lassan elhagyhatjuk a kiegészítő védekezést,viszont elkaptam egy kis megfázást és most fáj a torkom antibiotikumot nem szeretnék szedni mivel az kiüti.Tudtuk valami házi módszert hogy elmúljon?2011. jan. 4. 16:00
1/9 nielindi válasza:
mézes meleg tea, aspirin +C, tantum verde, egyéb szopogatós gyogyszer, neocitran, meghűlésre, megfázásra adható vény nélküi gyogyszerek. de én inkább elmennék dokihoz. csak kibirjátok azt az egy hetet még gumival.meg ugyis most fog megjönni.
2/9 elll válasza:
nekem az ánizsos negro szokott segíteni,vagy ha nagyon beteg vagyok,akkor neocitran...de mind1ik 1-2nap alatt hat...nálam...
3/9 anonim válasza:
Calcium Sandoz +C az biztos hatásos. Én azt szoktam szedni, bár ez inkább immunerősítő.
De:
Torokfájásra nem kell antibiotikum. Ott más probléma lehet, ha az orvos azt írt fel. Ha gyulladás van a szervezetben vigyázz, nehogy átmenjen más szervekre is, mert elég veszélyes lehet, ilyennel nem jó játszani.
4/9 anonim válasza:
Ha az orvos antibiotikumot írt fel, akkor azt tessék beszedni! Mellesleg nem minden antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását, vagy már elolvastad a betegtájékoztatóját? Akkor csökkenti, ha rá van írva. De inkább bírjatok ki még 1 hetet (ha 1 hónapot már kibírtatok, akkor 1 hét is menni fog), minthogy még jobban megbetegedj és komolyabb bajod legyen. Egy ismerősöm belehalt a torokgyulladásába, mert nem szedte a felírt gyógyszert és ráment a szívére! Ez nem játék!
5/9 A kérdező kommentje:
deé n ugy tudom hogy az antibiotikum 1 hónapra hatástalanítja a fog.gátlót!vagy nem jól tudom?az se biztos h antibiotikumot kellene szednem mert még nem mentem orvoshoz.2napja fáj ha nem múlik hnap elmegyek.
2011. jan. 4. 16:21
6/9 anonim válasza:
És inkább szenvedsz három hétig?..
Egyébként az antibiotikum szedése alatt + 1 hétig kell védekezni. Annyit már csak kibírtok....
7/9 anonim válasza:
Minden gyógyszernek más a hatása. Ki mondta, hogy az antibiotikum hatástalanítja egy hónapra? Ha a nőgyógyászod, vagy a háziorvosod, akkor elhiheted. Más mendemondáknak ne higgy. Volt, hogy megkérdeztem az orvost az antibiotikumról, amit felírt, és megmondta, hogy nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. De szedtem már olyat is, aminek benne volt a betegtájékoztatójában, hogy gyengítheti a hatást, így amíg szedtem, plusz utána egy hétig gumival is védekeztünk. Szóval egyrészt megkérdezheted az orvosodat, hogy van e rá hatással, másrészt mindenképp olvasd el a betegtájékoztatót. És inkább szedd be, ha muszáj, minthogy bajod legyen.
8/9 anonim válasza:
Legyen azért fontossági sorrend.Elöbb az egészséged,aztán a szex!Kinek jó úgy szeretkezni,hogy közben fáj valamije?Antibiotikum szedése alatt és utána egy hétig kell mellé védekezni.Ez nem sok idő,ennyit már tényleg kibírtok.
9/9 A kérdező kommentje:
igen igen persze!kibirjuk és amugy meg már kínszenvedés mert nagyon fáj...bevettem ma az antibio-t+vettem gumit is!:Dnem baj fő az egészség!
2011. jan. 5. 12:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!