Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló miatt nem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló miatt nem szeretnék antibiotikumot szedni! Van ötletetek torokfájás ellen?

Figyelt kérdés
Most lesz egy hónapja hogy elkezdtem a fogamzásgátlót így lassan elhagyhatjuk a kiegészítő védekezést,viszont elkaptam egy kis megfázást és most fáj a torkom antibiotikumot nem szeretnék szedni mivel az kiüti.Tudtuk valami házi módszert hogy elmúljon?
2011. jan. 4. 16:00
 1/9 nielindi ***** válasza:
mézes meleg tea, aspirin +C, tantum verde, egyéb szopogatós gyogyszer, neocitran, meghűlésre, megfázásra adható vény nélküi gyogyszerek. de én inkább elmennék dokihoz. csak kibirjátok azt az egy hetet még gumival.meg ugyis most fog megjönni.
2011. jan. 4. 16:03
 2/9 elll válasza:
nekem az ánizsos negro szokott segíteni,vagy ha nagyon beteg vagyok,akkor neocitran...de mind1ik 1-2nap alatt hat...nálam...
2011. jan. 4. 16:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Calcium Sandoz +C az biztos hatásos. Én azt szoktam szedni, bár ez inkább immunerősítő.

De:

Torokfájásra nem kell antibiotikum. Ott más probléma lehet, ha az orvos azt írt fel. Ha gyulladás van a szervezetben vigyázz, nehogy átmenjen más szervekre is, mert elég veszélyes lehet, ilyennel nem jó játszani.

2011. jan. 4. 16:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha az orvos antibiotikumot írt fel, akkor azt tessék beszedni! Mellesleg nem minden antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását, vagy már elolvastad a betegtájékoztatóját? Akkor csökkenti, ha rá van írva. De inkább bírjatok ki még 1 hetet (ha 1 hónapot már kibírtatok, akkor 1 hét is menni fog), minthogy még jobban megbetegedj és komolyabb bajod legyen. Egy ismerősöm belehalt a torokgyulladásába, mert nem szedte a felírt gyógyszert és ráment a szívére! Ez nem játék!
2011. jan. 4. 16:12
 5/9 A kérdező kommentje:
deé n ugy tudom hogy az antibiotikum 1 hónapra hatástalanítja a fog.gátlót!vagy nem jól tudom?az se biztos h antibiotikumot kellene szednem mert még nem mentem orvoshoz.2napja fáj ha nem múlik hnap elmegyek.
2011. jan. 4. 16:21
 6/9 anonim ***** válasza:

És inkább szenvedsz három hétig?..

Egyébként az antibiotikum szedése alatt + 1 hétig kell védekezni. Annyit már csak kibírtok....

2011. jan. 4. 17:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Minden gyógyszernek más a hatása. Ki mondta, hogy az antibiotikum hatástalanítja egy hónapra? Ha a nőgyógyászod, vagy a háziorvosod, akkor elhiheted. Más mendemondáknak ne higgy. Volt, hogy megkérdeztem az orvost az antibiotikumról, amit felírt, és megmondta, hogy nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását. De szedtem már olyat is, aminek benne volt a betegtájékoztatójában, hogy gyengítheti a hatást, így amíg szedtem, plusz utána egy hétig gumival is védekeztünk. Szóval egyrészt megkérdezheted az orvosodat, hogy van e rá hatással, másrészt mindenképp olvasd el a betegtájékoztatót. És inkább szedd be, ha muszáj, minthogy bajod legyen.
2011. jan. 4. 17:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Legyen azért fontossági sorrend.Elöbb az egészséged,aztán a szex!Kinek jó úgy szeretkezni,hogy közben fáj valamije?Antibiotikum szedése alatt és utána egy hétig kell mellé védekezni.Ez nem sok idő,ennyit már tényleg kibírtok.
2011. jan. 4. 18:53
 9/9 A kérdező kommentje:
igen igen persze!kibirjuk és amugy meg már kínszenvedés mert nagyon fáj...bevettem ma az antibio-t+vettem gumit is!:Dnem baj fő az egészség!
2011. jan. 5. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!