Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Olyan mintha megcsúsztam...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan mintha megcsúsztam volna a fog. Gátlóval. Semmi baj nem lehet? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Mindig rendesen veszem be a tablettát, de a menstruációm a szünet utolsó pár napjában jön meg, szóval a vérzés belelóg azokba a napokba, mikor az új levelet szedem. De már olyan szinten el van késve, hogy most ha jól számoltam, a szünet 6. napján fog megjönni, és még jobban elcsúszik az egész. Attól félek, hogy abbahagyom a tabit a hét végén pénteken, tartok 7 nap szünetet, és másik hét szombaton újra elkezdem szedni, és csak szombat után jön meg... Baj ez ha ennyire meg van csúszva a menzesz, vagy ha egy szünet alatt nem jön meg?

remélem tudtok segíteni, mert félek hogy valamit elrontok a szedéssel.

2011. jan. 1. 23:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Tabletta mellett a vérzés mindig rövidebb ideig tart és kevesebb is.Honnan tudod előre,hogy most a 6.napon fog megjönni,ha eddig nem akkor jött?A 8.napon mindenképp el kell kezdened a következő levelet még akkor is,ha tart a vérzés.Ha a 7 napos szünetben nem jön meg és te a 8.napon szedni kezded a bogyókat,akkor ne várd,hogy utána megjön.Ez nem menstruáció,hanem megvonásos vérzés.Csak akkor jelentkezik,ha nem szeded a tablettákat.Ha szeded,akkor nem fogsz vérezni.Vagyis ebben az esetben,ha szombaton elkezded szedni a levelet,akkor utána már nem fog megjönni,ha a 7napos szünetben nem volt.
2011. jan. 1. 23:16
 2/7 A kérdező kommentje:

eddig úgy jött meg hogy okt. 20. , nov.18. és dec.16. ebből gondolom hogy most jan 14.lesz, legalább is én úgy látom, hogy így állt be. gyógyszerem pedig jan. 8.-ig van, és azért tettem fel a kérdést, hogy mert félek hogy 1-2 hónap és teljesen kiesik a menzesz a 7 napból.

De ha nem jön meg, igazából az nem baj? ilyen helyzetben teljesen természetes?

Remélem nem tűnök hülyének, csak vigyázni szeretnék. Nehogy kétségbe essek, mert éppen nem jön meg vagy valami.

2011. jan. 1. 23:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Érdekes ciklus az biztos.Előfordulhat,hogy egyszer nem jön meg a 7 napos szünetben.Ha nem vastagodik meg annyira a méhnyálkahártya,akkor egyszerűen nincs minek leválnia,így a vérzés elmarad.De ez kivételes eset,jó esetben a 7 napos szünetben vérezni kell.A helyedben megkérdezném a nőgyógyászt!
2011. jan. 1. 23:31
 4/7 anonim ***** válasza:

*okt. 20. , nov.18. és dec.16. ebből gondolom hogy most jan 14.lesz

21 tabi + 7 nap szünet, ezt 28 nap, vagyis 4 hetenként ugyanaznap kéne megjönnie.

Szerintem tabit kéne váltanod (=visszamenni az orvoshoz, és elmondani, hogy szerinted nem jó).

2011. jan. 8. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Dehogy 4 hetenként kell megjönnie. 28 nap+2,3 vagy több. A tablettaszedési szünetben kell megjönnie, nekem mindig 5. napon jön meg, így 33 napos a ciklusom.
2011. jan. 8. 19:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: Te mit szedsz,amiből 28 szem tablettát kell bevenni?

A legtöbb fogamzásgátlónál egy levél 21 szemből áll.Utána jön a 7 napos szünet.Azalatt kell megjönnie valamelyik nap.Így jön ki a 28 napos ciklus.

2011. jan. 8. 19:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocsi elírtam :D valamiért a rendes ciklusom volt az eszembe, az volt 33 napos
2011. jan. 8. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!