Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan térjek át másik fogamzá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan térjek át másik fogamzásgátlóra?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogyha én Yaz fogamzásgátlót szedek most, amit külföldről kaptam és most vettem egy yasminelle fogamzásgátlót itthon,hogyan térjek át rá?? a Yaz 28 napos, (4 napos szünet) a yasminelle meg 21 napos (7 napos szünet)!
2010. dec. 29. 15:39
 1/1 anonim ***** válasza:

"- Ha egy másik kombinált hormonális fogamzásgátlóról, kombinált fogamzásgátló hüvelygyűrűről vagy tapaszról vált át.

Lehetőleg a korábban használt COC készítmény utolsó aktív tablettájának (utolsó hatóanyagot tartalmazó tablettájának) bevételét követő napon, legkésőbb azonban az előzőleg alkalmazott készítmény adagolási útmutatójában előírt gyógyszerszünet (vagy placebo-időszak) befejeződését követő napon kell elkezdeni a Yasminelle szedését.A Yasminelle szedését elkezdheti, amint az előző tabletta tablettamentes periódusa lejárt (vagy a korábbi fogamzásgátló utolsó inaktív, hatóanyagot nem tartalmazó tablettáját követően). Ha hüvelygyűrűről vagy transzdermális tapaszról vált át, kezdje a Yasminelle szedését lehetőleg az eltávolítás napján, de legkésőbb akkor, amikor a következő felhelyezés esedékes lenne.."

Elég világosan le van írva. Azért adják a használati útmutatót, hogy ilyen esetekben tudd, hogy mit kell tenni.

2010. dec. 29. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!