Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet hogy a Zinnat 500 nem is befolyásolja a fogamzásgátlót? (Yasminelle;többi lent)
kérdeztem a nőgyógyászt és azt mondta, hogy nem mindegyik antibiotikum befolyásolja a fogamzásgátlót. Ha rá lenne írva a zinnat-ra hogy befolyásolja akkor kéne óvszer vagy ilyesmi. de nincs rá írva. és a yasminellre sincs hogy zinnatot ha szedsz akkor védekezz kiégeszítő módszerrel.
ezenkívül megnéztem. mert ugy van leirva a yasminelle használati utasításába hogy :
pl. primidon, fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, oxkarbazepin)
- tuberkulózis (pl. rifampicin)
- HIV vírus fertőzés (pl. ritonavir, nevirapin) vagy egyéb fertőzések (grizeofulvin, ampicillin, tetraciklin)
- magas vérnyomás, amely a tüdő ereit érinti (bozentán)
- ciklosporin tartalmú gyógyszerekét
ezekből egyik sincs a zinnat-ban akkor most
BEFOLYÁSOLJA VAGY NEM?
A Drinfo 6-os szintet ad ki erre a két gyógyszerre az interakcióvizsgálatnál. A skála 1-től 10-ig terjed, 1-es a nagyon durva kölcsönhatás, 10-es a semmilyen. Szerintem nem érdemes kockáztatni.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!