Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 évesen lehet fogamzásgátló tablettát felíratni?

minek neked 15évesen fogamzásgátló tabletta?
megtanultál holnapra matekból mindent?

egy kérdés minek az neked ?
egy válasz miért ne lehetne ? ha nem adnak akkor mond azt hogy majd a gyerektártast maga fizeti ?
ha meg szülői engedély kell akkor meg feleslegesen irtad ide mivel tőlük is meglehet kérdezni .

Felíratni fel lehet. Az más kérdés, hogy óriásit hibázik az orvos, ha fel is írja. 15 éves korban egyáltalán nem ajánlott. Nem alakult ki még normálisan a hormonrendszered, vszínűleg nincs "jó minőségű" peteérésed sem. Ha ilyen fiatalon elkezdesz tablettát szedni, lehet örökre búcsút inthetsz a ciklusodnak.
Ha már szexuális életet élsz, akkor védekezz óvszerre és majd 18-20 évesen gondolkodj el a tablettán.

Szerintem még ne írass tablettát oda vághatja a fejlődő szervezetedet és az orvosok is csak "végső" esetben írják fel nem szívesen (inkább ez mint az abortusz elv alapján gondolom), már ha felírják, én ennyi idősen óvszerrel védekeztem, 18 évesen kezdtem tablettát szedni, akkor az orvos kimondottan javasolta nekem (mivel 5 év után is rendszertelen volt a ciklusom, nagy mennyiségű volt a vérzésem, és nagyon görcsöltem). Ilyen fiatal korban még nem ajánlott, de mindenképpen védekezzetek, maradjatok a guminál, legalább 1-2 évet várj a fog. gátlóval.
23N
Elég felelőtlen alak az, aki visszaküld LEGO-zni. Nem az a megoldás, hogy hárítjuk a kérdést. Nem mondom, szerintem is nagyon korai ebben a korban a szexuális élet, de ha már úgy alakult, hogy belevágsz/belevágtál, legalább védekezz!!! A szomszédomban most szült meg egy 16 éves lány, nem hiszem, hogy Ő lenne a követendő példa. Ami nagyon fontos, hogy eszedbe ne jusson beszedegetni anyukád, nővéred, stb... megmaradt bogyóit. Életkor, súly, érettség függvénye, hogy mit ír fel az orvos. Tényleg nem ciki elmenni hozzá, pláne azért, mert ha már szexelsz, érdemes évente elmenned rákszűrésre is.
A gumi sem rossz megoldás, csak nagyon oda kell figyelni a használatára, hogy tényleg biztonságos legyen. Mi egyszer összebújva gumival aludtunk el, persze minden kifolyt, aztán jöhetett az aggodalom.
Szóval csak ügyesen, okosan és bátran!

22:43 neked is gratulálni tudok.
amikorén 14voltam azon idegeskedtem, hogy megkaphassam a nyalókámat mközben a Tescoban vásároltunk:D
a sok tiniribi kiirtani való...-.-"

csak, hogy tudd nem vagyok ribi, mivel életemben 1 pasim volt/van még mindig, most már nemsokára összeköltözünk és összeházasodunk.
azért irattam fel, mert allergiás vagyok az óvszerre és gondolkodtam mielőtt csináltam volna valamit
Az 1. szex már úgy volt, h szedtem. Sztem sokkal jobb ez, mint ha fél évente abortuszra járogatnék, mert ismerek olyanaokat is. Nagy létszámban cigányok.
Szóval nem kellene mindenkit leribancozni. Mert szerintem az a ribanc aki úgy szexel, hogy még a nevét se tudja, hogy kivel csinálja. Meg az aki mindig mással csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!