Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Érdemes fogamzásgátlót váltani?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes fogamzásgátlót váltani?

Figyelt kérdés
Egy éve szedek Mercilon tablettát, amitől sajnos egyre jobban csökken a libidóm:( Még ha a barátom hozzámér, akkor sem tudok felizgulni, kész rémálom az egész... Ha gyógyszert váltanék az segíthet? A Yadine-ra vagy Yasminelle-re gondoltam.
2009. jan. 16. 13:22
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
én is ezzel a problémával küzdök, de elvileg jobb, mert azok növelik a libidót, de kiváncsi vagyok más véleményére is
2009. jan. 16. 13:31
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Alapvetően sztem nincs különbség a gyógyszerek közt ilyen szempontból. Az én Belarám tájékoztatójában is benne volt: mellékhatás - esetleges libidócsökkenés. Ezt sztem mindegyiken feltüntetik, csak hogy ne legyen reklamáció.

Amugy elképzelhető, hogy segít a gyógyszerváltás, a Belara nekem bevált, nincs mellékhatás. Persze emberfüggő lehet.

2009. jan. 16. 14:03
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem is ember függő...de egy próbát meg ér. De fenn áll ugyan úgy az esély a másiknál is...
2009. jan. 16. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is a Mercilont szedem,már 14 hónapja.És nekem is előjött ez a mellékhatás is,de még nagyon sok,nagyon kellemetlen mellékhatás is.Párom már velem is bármit csinál egyszerűen nem nedvesedek a gyógyszertől és nem is kívánom a szexet,max az orálisat.Nekem a nőgyógyászom nem akart váltani,de mondjuk benne van a beteg tájékoztatóban is mellékhatásként.Ezért itt a neten egy másik oldalon írtam egy másik dokinak,leírtam minden problémámat is és ő azt tanácsolta,hogy tartsak 3 hónap szünetet és térjek át a yasminelle-re,előtte teljes vérkép csináltatásával.Azt olvastam már több orvostól is itt a neten,hogy a mercilon már elavult gyógyszer.Szóval én most abbahagyom,remélem utána is meg fog jönni rendesen mint a tabletta előtt és utána pár hónap után áttérek vmi másra.Ja még valami a neten már olvastam a yasminelle betegtájékoztatóját és abban is benne van,hogy okozhatja ezt a mellékhatást az is,de mindegyik gyógyszer.Próba szerencse azért.

2009. jan. 16. 16:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a csere segíthet, kérj a dokidtól másikat.
2009. jan. 16. 16:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam arra, hogy abbagyom, de ha később újra elkezdem szedni csak mégjobban felborítanám a hormonokat... Azt hiszem majd elmegyek a nőgyógyászhoz és kérek egy másikat.
2009. jan. 16. 17:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem eddig semmi bajom nincs a mercilontól...de lehet hogy egy szünet jobban jönne de, ha átváltasz szerintem ne tabira...hanem hüvelygyűrűre... kevesebb a hormon tartalmazz és lehet nem jönnek ki a mellékhatások...
2009. jan. 17. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!