Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A fogamzásgátlóknál miért 21...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fogamzásgátlóknál miért 21 nap után kell szünetet tartani? Mert ugye elvileg a ciklus 28. napján jön meg újra. Tehát gyakorlatilag akkor, mikor már az új levéllel szedem. Vagy a fog. Gátlótól lerövidül?

Figyelt kérdés
Légyszí csak az írjon, aki értelmes választ tud adni. "De gáz vagy, hogy ilyet kérdezel" színvonalú válaszokra nem vagyok kíváncsi.
2009. jan. 14. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit számoljunk:

Általában azt mondják, hogy amikor elkezdi szedni valaki (az elsőt), akkor a menses első napján kezdje el. Ez vagy sikerül, vagy nem, nos, szedi 21 napig, és megjön.

Ezek után onnan kezdd számolni az újabb időszakot, amikor megjött, attól a naptól kezdődően viszont már nem 21 napra lesz a következő vérzésed, hanem 28. Ugyanis a 7 napos szünetben jön meg valamikor.

Tegyük fel, hogy a 7 napos szünet 3. napján jön meg, az azt jelenti, hogy 5-6 napig vérzel, ha a 3. napon jött meg, akkor ezzel a nappal együtt 5 napig nem szeded még, a 6. napon kezded szedni, szeded még 20 napig, az eddig 26, abbahagyod a szedést, jön megint a 7 napos szünet, aminek a 3. napján ismét megjön, vagyis eltelt 2 vérzésmentes nap, ez már 28 nap. Ez csak egy példa, változó, nekem a 7 napon belül a 3. vagy 4. napon szokott megjönni, attól függően, hogy az előző levelet hogy szedtem fel.

2009. jan. 14. 18:21
 2/4 A kérdező kommentje:
aha értem. köszi a választ!! :)
2009. jan. 14. 19:55
 3/4 anonim ***** válasza:
A mensi 1. napján kell bevenni az 1. szemet. Szeded 21 napig. Az ezt követő 7 napban fog újra megjönni. Ha elmúlik, ha nem, a 8. napon elkezded a következő levelet szedni. Így jön ki a 28 napos ciklus.
2009. jan. 14. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:
53%
21 napig szeded, 7 napig nem, mi ez, ha nem 28 napos ciklus?
2009. jan. 15. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!