Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban, komoly kapcsolatban hogyan érdemes védekezni, ha?
Ha szeretnén kizárni a libidó-halált és egyéb kellemetlen mellékhatásokat (amiket a fogamzásgátló tabletta okoz), de fontos a hatékony védekezés?
(Spirállal pl ugyebár ugyanúgy teherbe lehet esni, csak garanciában abortálják a roncsolódott embriót.)
Gumi hosszú távon mennyire rombolja a hangulatot?
(Nyilván használtunk alkalomadtán eddig is, de nem rendszeresen, így meg annyira nem volt zavaró.)
Leginkább olyanoktól várnék válaszokat, akik szintén nem szednek gyógyszert, mert fontos a hormonháztartásuk és az egészségük.
Petevezeték, vagy férfiaknál a herevezeték elköttetése a biztos, ha már egyik fél sem akar soha gyereket. Illetve, ha vállalják egy esetleges terhesség esélyét, akkor működhet a megszakításos közösülés, ha betartanak néhány szabályt. 1) aktus előtt a férfi 2 napig ne élvezzen el. 2) második menet óvszer nélkül ne legyen, mivel akkor már lehetnek az előváladékban élő hímivarsejtek, amik az előző ejakuláció után a húgycsőben maradtak. 3) a férfinak tudnia kell időben kiszállni, ami gyakorlat és önuralom nélkül nem megy. 4) utána újra 2 nap szünetet kell tartani, 5) a nőnek pontos ciklusa van és a rizikós, nagyon termékeny pár napban óvszert használnak.
Nekem ez vált be, előző partneremmel 9 évig, mostanival 3 éve... de az esély mindig ott van és nálunk nem lenne gond egy gyerek felnevelése. Szóval csak ilyen esetekben ajánlom... nem jó, mert nem ajánlom, hanem csak leírom, hogy van, akinél működhet. Én gyógyszert nem szedhetek, spirál mellett 2 rokonomnak beteg babája lett, a páromnak meg óvszerben azonnal elmúlik a merevedése.
Köszönöm a válaszod!
Az az igazság, hogy soha nem csúszott hiba a megszakításba nálam se lassan 22 év nemi élet alatt, aminek úgy a 75%-a megszakítással történt (a terhességeimnél nem volt megszakítás.)
Nemrég szültem, ezért lett most aktuális a kérdés.
Tehát a statisztikám a megszakítással kapcsolatban eddig nekem is pozitív, viszont mivel több gyerek kizárt, ahogy az abortusz is (nem ítélem el, csak én lelkileg nem bírnám el), nem szeretnék kockáztatni véletlenül sem, hiába működött eddig tökéletesen.
Tablettát meg semmiképp nem szednék (egyszer próbáltam, semmi előnyét nem élveztem, sőt.)
Gumi eddig mind kicsi volt.
Nem tudom, ha lenne megfelelő méretű, az mennyire működne hosszú távon.
(De említés szintjén már felmerült az elkötés is, viszont itthon úgy tudom, feltétel a betöltött 40 év, addig meg van még pár évünk…)
Szerintem a guminál nincs egyszerűbb megoldás, főleg, ha a naptárat is figyelitek. És ha normálisan csináljátok, nem kell kivenni sem az élvezés előtt, ami nekünk férfiaknak azért nem mindegy. Több, mint 20 évig így csináltuk, nem volt baleset.
Ha teljesült a kívánt számú gyermekáldás, 40 felett az elkötés lehet jó megoldás szerintem, vagy a spirál.
Egyelőre akkor marad a gumi.
Végülis párom sosem csinált ügyet belőle, ha fel kellett húzni, a méretet leszámítva, de ha azt sikerülne eltalálni, szerintem működhet.
(Jelenleg még nem fenyeget a napi használat 😏De ha helyre áll a szexuális életünk, már nem ezen akarok kattogni.)
Csak megfigyelni jöttem.
15 évig működött a megszakítás, ma holnap tartom kezemben az eredményét 😅 de több gyermeket már nem szeretnénk, így még mi sem tudjuk mi legyen a 6 hét után..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!