Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes? 6 hónapja szültem császárral. Ez a 3-ik császármetszésem volt.2 hónapig tudtam csak anyatejjel táplálni a babámat. Szülés után első menstruációm szeptember 26-án volt, majd november 3-án. Mindkettő kb 5 nap hosszú volt. Folyt
Most decemberben kimaradt a havim, és félek hogy esetleg terhes lettem. :S Szülés óta kb 3-szor voltunk együtt a férjemmel, s mindig gumival védekeztünk (Durex),ahogy legutóbb december 5-én is. December 8. körül kellett volna megjönni a havinak, de mivel nem jött, így december 10-én csináltam tesztet, ami negatív lett.
Persze azóta sem jött meg...
Arra gondolok, hogy cikluszavar, mert még nem állt be a menstruáció szülés után. Vagy hormonzavar, mert túlsúlyos vagyok. Ugyanakkor ott van a félelem is, hogy csak nem terhesség miatt késik ennyit. :S Holnap ismét veszek tesztet, aztán megcsinálom.
Szerintetek lehetek így terhes?
Három dolgot tudnék ezzel kapcsolatban elmondani:
1) Az ember nem egy robot, nem egy automata ami óraműként működik. Teljesen természetes, hogy a ciklus kicsit eltolódik, vagy kimarad. Pláne jelen helyzetben amikor még nem biztos, hogy teljesen helyreállt a ciklusod.
2) Ha gumival védekeztetek, nem szakadt ki, nem tette be nélküle, nem csúszott le stb. akkor NEM vagy terhes.
3) Mindegy hogy császár vagy nem császár, a szülést követő 6. héttől kezdve már megvan az elvi esélye az ismételt teherbe esésnek.
+1 ha úgy érzed túlsúlyos vagy akkor figyelj az egészségedre! Gondolom szeretnél minél tovább a gyermekeddel lenni nem? Tedd meg az ő érdekében is hogy lefogysz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!