Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen fogamzásgátló modszert ajánlanátok?
Hormonális tabletta kizárva, óvszer szintén (rossz tapasztalat).
A lokális nem megbízható, (kúp, zselé stb).
Vannak még a hormonmentes és hormonális spirálok.
Előbbiről sok rosszat olvastam, hogy fájdalmas, sok vérzést okoz, problémákat, volt aki elégedett volt vele de valamiért több rosszat olvastam mint jót.
A hormonális spirál csak mehen belül szívódik fel, így nem úgy hat ahogy a tabletta, Kérdés hogy is okoz-e vérzést, fájdalmat. Tudtommal teljesen leálltja a ciklust, nincs menstruáció sem. A hormonális esetén attól is tartok hogy a libidómat le fogja csökkenteni amit nem szeretnék, hiszen okkal gondolkozunk a spirálon párommal.
Ezek voltak a hatékony eszközök, a fentieken kívül marad még a naptár és az ima.
Illetve van még egy: pesszárium+zselé. Nem a leghatékonyabb, és állandó kapcsolatban nagyon macerás.
Inkább úgy kellett volna feltenned a kérdést, hogy javasoljuk-e a hormonos spirált, mivel ezen gondolkodsz.
Nekem hormonmentes van, nem banom, hogy felrakattam.
A gumi a legbiztonságosabb és a legegészségesebb.
Ha egyik se jó menj orvoshoz.
Óvszer
Megfelelő tárolás és használat mellett nincs gumbanc akármilyen tapasztalatod van.
Pl szűk helyen dörzsölődött 1 hétig a fél éve lejárz óvszer és úgy húzzák fel mint a zoknit persze hogy szétmegy.
Alkalmiban gumi, tartósnál is gumi, vagy megszakítás!
Figyelem!
A megszakításos módszer a legbiztonságtalanabb, de mivel nekem 20 éve működik, tojok rá, ez vált be.
A bogyót nem engedném egy nőnek se szedni, a gumi meg nálam mindig lyukadt!
A hormonális spirál / hüvelygyűrű ugyanúgy hat mint a sima tabi, csak ez nem a béltraktusból szívódik fel, de a hatóanyag ugyanaz.
Spirált még rakatnék amíg nem szültél.
Óvszer - próbáljatok latexmenteset (nem olcsó, de még mindig jobb mint az abortusz), sok síkosítóval. Sokan allergiásak a latexre, vagy az óvszer síkosítójába kevert novoxynol-ra.
Megszakítás - naptár módszer - hüvelyzselé = hazárdjárék. Ha a hármat egyszerre alkalmazzátok akkor talán-talán, de ott sem zárható ki a kockázat.
"legbiztonságtalanabb" :D
A kifejezés, amit keresel a "legkevésbé biztonságos"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!