Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Kihagytam 1 tabit. Lehet...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kihagytam 1 tabit. Lehet ebből baj? Bővebben lennt.

Figyelt kérdés

Szóval fél éve szedem a fogamzásgátlót, minden este 8 után veszem be , ez valamikor elhúzódik 10re. Vasárnap szoktam elkezdeni, el is kezdtem 24.én vasárnap, azonban tegnapelőtt kedden (nov.2.án) elfelejtettem bevenni este, és másnap jutott eszembe olyan délután 2 körül. Tehát már nem voltam benne a 12 órában. Ez volt ugye tegnap. De azonnal bevettem és este az aznapit is. Lehet ebből baj? Nem tudom mennyire voltam érthető :SS Tehát a 2. héten felejtettem el bevenni.

Előre is köszi a válaszokat!!!

2010. nov. 4. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Felesleges volt kettőt bevenned :)

Használjatok gumit mivel a kihagyott tabletta miatt terhes maradhatsz

2010. nov. 4. 09:07
 2/8 A kérdező kommentje:

Terhes maradhatok ?:D nem vagyok az!

De nem tudom tényleg muszáj lenne-e a gumi, hiszen már fél éve szedem a tabit és elvileg már nincs peteérésem, tehát 1 tabi miatt nem leszek terhes. Vagy mégis ????

2010. nov. 4. 09:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Olvasd el a gyógyszer betegtájékoztatóját!

Ha kihagysz egy napot vagy hánysz vagy hasmenésed van vagy ... akkor kell az óvszer ha nem akarsz babát

2010. nov. 4. 09:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a tabletta bevétele nem történik meg a szokott időben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következő tablettát vegye be a szokott időben.

12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Az utolsó, be nem vett tablettát, amilyen hamar csak lehet be kell venni, akkor is ha ez egy nap alatt két tabletta bevételét jelenti. A további tablettákat a szokásos módon kell bevenni.

Az elkövetkező 7 napban kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges.

Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 tabletta van, akkor a következő csomagban lévő tabletták szedését gyógyszermentes időszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerű vérzés csak a második csomagban lévő tabletták bevételét követően fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés előfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerű vérzés a 2. csomagban lévő tabletták bevételét követően, forduljon orvoshoz.

Ha a tabletta bevételét követően, 3-4 órán belül hányás lép fel, a tabletta felszívódása nem tökéletes. Ilyen esetben az elfelejtett tablettákra vonatkozó előírásokat kell alkalmazni.

Ha idő előtt abbahagyja a Lindynette tabletta alkalmazását

Ha a teljes levél Lindynette tabletta beszedése előtt abbahagyja a készítmény szedését, a fogamzásgátló hatás nem lesz biztosított, ezért kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása ajánlott.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze

2010. nov. 4. 09:20
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm !!!

De most jutott eszembe valami!!! Amikor azon a vasárnapon elkezdtem szedni, akkor rá fél órára elmentem nagywc-zni. Emlékszek is hogy ezen aggódtam akkor. Lehet hogy az a tabi se hatott igy ?:S Azt mondják hogy amilyen kicsi hamar "felszivodik". de nem tudom :(

2010. nov. 4. 09:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha hasmenésed volt akkor az gáz

Hány éves vagy? Bocsi de olyan kisbutaságokat írsz/kérdezel.

A betegtájékoztatóban minden le van írva

2010. nov. 4. 09:42
 7/8 anonim ***** válasza:

A nagywc-nek mi köze a tablettához?

Le sem ér a beleidbe annyi idő alat...

Viszont egyértelműen leírja a tájékoztató, hogy kiegészítő védekezés szükséges.

A kommentjeidből látszik, hogy neked ehhez marhára nincsen semmi kedved. Innentől kezdve tök mindegy, mit mondunk, te magadat győzködöd, hogy nem lehet baj.

Akkor szexelj kiegészítő védekezés nélkül, és reménykedjél, hogy nem esel teherbe.

Nem értem az ilyen kérdéseket. Ha már eltervezel vmit, és nem is lehet befolyásolni a döntésedben, akkor minek kérdezed meg?

2010. nov. 4. 10:03
 8/8 anonim ***** válasza:

1. normális nagywc rendben van, csak a hasmenés és hányás számít, az is csak 5 órán belül

2. én nem látom sehol (lehet, hogy én tévedek), hogy a kérdező milyen tabit szed - az enyém speciel 2. héten akkor is véd, ha kimarad egy tabi, de én Dienille-t szedek. Ha az első héten hagyok ki, akkor kell csak kieg. védekezés. Úgyhogy javasolnám a kérdezőnek, hogy olvassa el a betegtájékoztatót, abban le van írva. Ha kidobta, keressen rá a netem, az össze fent van.

2010. nov. 4. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!