Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló spirál felhelyező drótját érzi a partner? Illetve a spirál felhelyezése után mennyi ideig vérezhetek?
Sziasztok, másfél éve szedek fogamzásgátlót és most döntöttünk úgy párommal hogy egészségügyi okokból kifolyólag inkább váltanánk spirálra. A páromat zavarja hogy mi van hogyha a spirált felhelyezik és a felhelyező drót esetleg zavarni fogja, vagy irritálni fogja. Van lehetőség hogy az orvos rövidebbre vágja, vagy egyszerűen meg kell szoknia? Illetve a felhelyezést követően ( mensi közben fogják felrakni) mennyi ideig fogok szerintetek vérezni? Olvastam olyanokat hogy akár több hónapig tartó vérzés is lehet ami kicsit megrémisztett.
Egy hónap múlva megyek a nőgyógyászomhoz, de érdekelne hogy nektek mi a véleményetek ezekkel kapcsolatban. A válaszokat előre is köszönöm 😊
Ne hallgass az 1-esre. Egyáltalán nem lehet érezni. Az konkrétan probléma, ha érzi és orvoshoz kell fordulni, ugyanis valószínűleg rosszul helyezte fel a doki. Nagyon rövidre vágják azt a drótot és a spirál maga a méhedben van, nyugi.
Nekem az van már pár hónapja és párom semmit nem érez.
Utána valóban több napig véreztem, már nem emlékszem pontosan. De random ilyen pecsételő vérzés is volt, meg egybefüggő, mint a menstruáció. De én nem bántam meg, hogx ezt használom. Most már minden rendben. Az enyém hormonmentes, szóval már nem mérgezem magam gyógyszerrel se. Én ajánlom.
Látom nagyon sok embernek rosszul helyezték fel a spirált..
Érdemes akkor magánban megcsináltatnid, hátha ott jobban figyelnek rád.
Ismétlem, a zsinórt nem szabadna érezni, nem érhet túl a méhszájon, azt egy speciális eszközzel veszik ki, ha ki kell.
#2 voltam.
Köszönöm a válaszokat 😊
A dokimnál mindenképp rá fogok kérdezni erre az érezhetőség dologra, mert nyilván ha a páromnak kellemetlen akkor mi értelme van, nem szeretnék azért egy halom pénzt kidobni az ablakon. Nyilván én is azért választom ezt az opciót hogy ne mérgezzem a szervezetem, de ha úgymond ,, nem lesz élvezetes "akkor keresek valami B opciót://
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!