Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló 14 órával...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló 14 órával később, mint szoktam?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tegnap este feljöttem Pestre, de otthon hagytam a fogamzásgátlómat. Este 10kor szoktam bevenni, másnap délelőtt 12kor tudom. 6 napja kezdtem el szedni, első napon volt együttlétem, a barátom kihúzta. Mit tegyek, fel vegyem a kapcsolatot az orvosommal, vagy nincs is rá igazán esély, hogy 5 nappal az együttlét után teherbe essek?

2024. jan. 9. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Első napon még nem védett a fogamzásgátló. Így 5 nappal az együttlét után már nem leszel terhes. De arra van esély, hogy a szex napján történt meg a dolog (mivel a kihúzta az nem védekezés). Persze erre sem sok az esély, de nem is kizárható. Betegtájékoztatót nem árt elolvasni.

Olyan jó lenne, ha az alapokka tisztában lenne mindenki, mielőtt elkezdi szedni a fogamzásgátlót. A tabletta meg a tested működésének ismerete lenne az alap. Mert a nulla tudás eredményez sok panaszt a fogamzásgátlóra, hogy na terhes lettem mellette, na ezt meg azt a mellékhatást tapasztaltam. Persze, mert random szeded.

2024. jan. 9. 11:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem ugy van, hogy fogamzasgatloval nincsen peteeresem, plusz kilokodes csak a 14. napon van? Miert eshetnek teherbe akkor az elso napon?
2024. jan. 9. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Mert 1 nap után nem véd! Van amelyiknek 1 hét kell, de érdemesebb kívárni amíg elfogy az első levél. De ehhez megfelelően kell szedni, ugyanabban az időpontban

2024. jan. 9. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

Ha a menstruáció első napján veszi be, az első naptól véd. Elméletileg. A gyógyszer papírján ez szokott állni.

Egyébként a 14 óra sok, max 12 óra lehet de már az is húzós szerintem. Én a hónapban mindenképp védekeznék máshogy is. Ha nem ment el benned, szerintem nincs miért aggódni.

Viszont vagy szedd rendesen, vagy inkább sehogy. Mert így nagy értelme nincs neki.

2024. jan. 9. 12:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem gond ha egyszer 14 órával később veszed be nyugi, de a többi szemet igyekezz időben bevenni. Ha nagyon aggódsz akkor a levél közepéig kieg. fogamzásgátlást alkalmazzatok.
2024. jan. 9. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Mivel ez ugy mukodik hogy igazbaol egy naprol napra ved. Szoval amikot szexeltetek bevetted de utanaa par nappal kestel vele akkor a gyogyszer ott vedett . Innentol kezdve kell vedekeznetek a level vegeig
2024. jan. 10. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!