Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hany eves kortol lehet fogamza...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hany eves kortol lehet fogamzasgatlot szedni?

Figyelt kérdés
Voltam nogyogyasznal o kerdezte, hogy szeretnek e feliratni, de anyukam nagyon ellenzi (gimi elsos vagyok). Olyan olvastam, hogy lehet tole nehezebben lesz gyerekem vagy, hogy problemaim lesznek. Meddig kell szednem, hogy gumi nelkul lehessen? (Gondolom nem ahogy beszettem ra kovetkezo nap. Bar ha igy van javitsatok ki)
2024. jan. 4. 21:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nemrég linkeltem hasonló kérdés alatt, olvasd el, nagyon hasznos (az egész oldal nagyon jó): [link]

14 év felett felírják neked. Tudomásul kell venned, hogy ez bizony egy felelősség. Ha elmész a nőgyógyászhoz, elmond mindent a szedéssel kapcsolatban, kérdezd bátran. Anyukád ellenzi, mert nyilván félt, hogy felelőtlenül szeded, vagy esetleg alkalmizol, és nemi betegséged lehet (alkalmit csak gumival szabad) illetve az ő idejében még kevésbé voltak ezek a készítmények biztonságosak.

2024. jan. 4. 21:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Koszonom elolvasom, 1 eves parkapcsolatom van es en nem tervezem ezzel az emberrel szetmenni. En nem vagyok az egyejszakasok hive inkabb,azzal aki szeret es en is ot.
2024. jan. 4. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Azt ne felejtsd el néha szünetet kell tartani a hormon háztartás had álljon vissza ,barátnőm nagyon megszenvedte mikor 6 évig folyamatosan szedte utána fél évig a pőre elég csúnya volt
2024. jan. 4. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Jah, anyukád ellenzi, de azt hogy kefélj meg nem :) bár gondolom azt, hogy leányanya legyél fiatalon még jobban ellenezné...

Ha a szakorvos azt mondta felírja, akkor már alkalmazhatod a készítményt - ő látja a leleteidet nem mi.

NEM véd az első naptól!!!! Célszerű megvárni az első teljes levél végigszedését, hogy látni lehessen hogyan reagálsz a készítményre (ld. lehet nem elsőre találod el a megfelelőt és meg kell szakítani a szedését).

2024. jan. 4. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem kell szünetet tartani, ez is súlyos tévhit. Sokka rosszabbat teszel, ha szeded, aztán hirtelen nem, aztán megint. Semmi valódi értelme nincs a szünetnek. Ha valami nem stimmel, nem vagy jól, abbahagynád, mindig nőgyógyász tanácsát kell kikérni. Sok boldogságot kívánok.
2024. jan. 4. 23:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésben szerepelt - lefordítom -, hogy a fogamzásgátló szedésének megkezdése után mennyi idő múlva alakul ki a hatása, tehát mikortól lehet elhagyni a gumit? Ez egyrészt a konkrét készítmény tájékoztatójában egyértelműen le van írva, másrészt az orvostól is meg lehet kérdezni amikor felírja.

Én azt javaslom, hogy a tabletta szedése helyett gondolkozz el a hüvelygyűrű használatán. Egyrészt a tablettával ellentétben nem terheli a májat, másrészt összesen havonta kétszer kell vele foglalkozni, a felhelyezéskor majd 21 nap múlva a levételkor. Magyarul nincs az, hogy véletlenül elfelejted bevenni és becsúszik egy gyerek. Nagyon kényelmes.

2024. jan. 4. 23:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Én 14-5 évesen nem ajánlom a fogamzásgátlót. Szinte még gyerek vagy. Nem biztos hogy a szervezeted erre fel van készülve. Védekezni mindenképp kell, de én még pár évig inkább az óvszert javasolnám.
2024. jan. 5. 09:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Koszonom az ertelmes valaszokat

#7 15 eves felett vagyok, de igazat adok

2024. jan. 5. 18:38
 9/9 anonim ***** válasza:
A hormonális fogamzásgátlással mindenképpen várnék 18 éves korig, azért 15-16 évesen még bőven kamasz az ember.
2024. jan. 5. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!