Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm szedi a fogamzásgátlót, de sajnos kemoterápiára jár ez nem csökkenti a gyógyszer hatását?
Szerintem függesszétek fel a tablettát, mert a kemó és a tabi együtt eléggé tönkre fogja vágni a máját!
Légy igazi férfi és vegyél fel gumit!
Amúgy kérdezzetek rá a háziorvosnál, de szerintem ő is ezt fogja mondani! (amúgy az lenne a leggázabb, ha tabit szed, kemora jár és még mehet majd kapartatni magát... szerintem ezt ne is akarjátok még elképzelni se...)
Ja igen, hogy a kérdésre válaszolva:
NAgy valószínűséggel igen, hisz az antibiotikum is hatással van rá, ugyanúgy mint némely fájdalomcsillapító is...
én elhiszem, hogy kamoterápia meg minden, de azért elég fura, hogy a kemoterápia egyik legalapvetőbb részét nem tudod(vagyis a barátnőd nem tudja). kemoterápia alatt kötelező fogamzásgátlót szedni(mondjuk többnyire a mentruációs is elmarad, tehát fogamzóképtelen az illető), mert nem szabad terhességet vállalni. ha mégis terhesség áll fenn, meg kell szakítani, mert súlyosan károsodik a magzat gyakorlatilag minden esetben.
tehát nem, nem csökkenti a hatását. de ezt a kezelést végző orvosnak az elsők között kellett volna elmondania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!