Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ebben az esetben meddig...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben meddig tarthat az antibiotikum hatása?

Figyelt kérdés
Múlthéten hétfőtől péntekig amoxicillin 1000-et szedtem. A barátommal természetesen(a fogamzásgátló mellett) óvszert is használtunk, mert tudom, hogy ilyenkor csökkenhet a tabi hatása. Körülbelül meddig kell még kiegészítő módszert használni, meddig tart az antibiotikum hatása? Most van a 7 napos gyógyszerszünetem, ilyenkor ugye amúgy sem szeretkezünk. Szerintetek jövőhéten még használjunk gumit? Értelmes válaszokat kérnék:):)
2010. okt. 20. 10:09
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, kicsit bonyolultan fogalmaztam meg:D
2010. okt. 20. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Betegtájékoztatón szerintem fel van tüntetve. Az enyém az utolsó szemtől számított leagálább 7 napot ír.
2010. okt. 20. 10:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát én olvastam a betegtájékoztatót de nem írt semmi konkrétat:S hát az egy hét egyébként is biztos, de sztem kivárjuk a két hetet:D amúgy köszi:)
2010. okt. 20. 10:26
 4/6 anonim ***** válasza:
A szünet után, az új levéltől teljesen fölösleges már mellévédekeznetek.
2010. okt. 20. 10:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta az orvos, hogy a szedés ideje alatt kell mellévédekezni. Továbbá azt, hogyha befejezted a szedést, az antib. gyorsan feleződik, 12 óra után kiürül. Másik nőgyógyász pedig azt, hogy még egy hétig ajánlatos a kieg. védekezés. 2 hét fölösleges. Én is antibiotikumot szedtem, csütörtökön lesz 1 hete, hogy abbahagytam, én nem használok akkor már kieg. védekezést. Ha ezek után mégis terhes lennék, az orvosi csodaszámba menne. Azok szoktak teherbe esni tabletta mellett, akik rendszeresen együtt szedik más gyógyszerekkel párhuzamosan és nem tudnak a kölcsönhatásról, szóval te ne aggódj. Különben volt velem olyan még nagyon régen, hogy együtt szedtem antib-val a foggátlómat és akkor még nem tudtam erről, hogy gyengítheti a hatást, de nem lettem terhes, ráadásul akkor nagyon gyakran voltam kénytelen antibiot szedni visszatérő fertőzések miatt.
2010. okt. 20. 11:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!:):)
2010. okt. 20. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!