Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A 7 napos szünetben is véd a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A 7 napos szünetben is véd a nuvaring? Síkosító használata nem gátolja a hormonkibocsátást? Ha gumit használok mellette "összeveszhetnek" egymással?

Figyelt kérdés
Kicsit elbizonytalanodtam, mivel ugye helyileg hat és nem lehet kint 2 óránál többet (doki mondta, hogy nem 3 óra, hanem 2, erre figyeljek oda). Ha ennyire oda kell figyelni, akkor vajon véd-e a szünetben? Bizonyos gyógyszereknél írta a betegtájékoztató, hogy véd. A gyűrűvel mi a helyzet?
2010. okt. 18. 14:11
 1/3 anonim ***** válasza:
igen hat a 7napos szünetben is:) a többire sajna nem tudom a választ de szerintem nem vesznek össze:)
2010. okt. 18. 14:26
 2/3 annapetra20 válasza:

Hali! Szerintem nem véd az egy hetes időszakban, mivel csak akkor hat, ha 3 óránál rövidebb ideig van kint... szóval szerintem ilyenkor használjatok óvszert...

És ha nuvaring és az óvszer nem fog "összeveszni" egymással, nyugodtan lehet őket kombinálni, főleg, ha a menzid 2. és 5. napja között teszed fel, mert akkor abban az egy hétben még nem véd...

De ha a menzid első napján teszed fel, azonnal véd, nem kell más!

Remélem, segítettem valamit :)

2011. nov. 4. 22:04
 3/3 anonim válasza:
Tudom, nem mostani a kérdés, de hátha még segíthetek. Én tegnap kezdtem el a Nuvaring-et, de sokat olvastam és kérdeztem utána.Abban az 1 hétben is védett vagy, amikor nincs fent a gyűrű. Ez ugyanolyan, mint hogy a tabletta is védelmet biztosít akkor is, amikor nem szeded. Egyrészt, mert amikor menstruálsz, akkor alapvetően sokkal sokkal kevesebb az esély arra, hogy teherbe ess, másrészt pedig azért, mert ezek a hormonok nem ürülnek ki a szervezetből 1 hét alatt.Furcsállom, hogy ez a Nuvaring betegtájékoztatójában nincs leírva, de így van.
2012. jan. 25. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!