Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30 feletti nők! Spirál vélemények?
Sziasztok! A nőgyógyászom azt mondta ideje lenne megállapodni elgondolkodni a spirál felhelyezésén. Eddig fogamzásgátló tablettát szedtem, de azt mondta ennek a kor előrehaladtával nagyobb a kockázata, így érdemes lenne váltanom.
A családban, baráti körömben sok embernek volt spirálja, és nem voltak vele elégedettek. Levetették a rengeteg köztes vérzés miatt, van akinek begyulladt, van akinek pedig leesett, gondolom az a nem jó felhelyezés miatt. De a lényeg hogy több rosszat hallottam róla mint jót.
Nektek bevált? Tényleg ennyire durva a köztes vérzés mindig jelen van?
Én 32 vagyok. Én sem érzem hogy szívesen váltanék. Ezért is tettem fel a kérdést, hátha van itt sok embernek vele tapasztalata.
Köszönöm szépen a választ
Bocsi lehet nem lesz nagyon hasznos a válaszom de én is pont úgy vagyok vele mint Te hogy annyi rosszat hallottam róla hogy nem szeretném kipróbálni.
Viszont egyik barátnőmnek rézgyöngy van és nagyon elégedett vele, olvass utána esetleg annak😉
35N
Utánanézek.
És hasznos hogy akkor nem csak én vagyok dillemában 😄 köszönöm
Barátnőm azt mesélte hogy a felhelyezés volt kicsit kellemetlen de azóta semmi problémája vele.
Bár arról is olvastam olyat hogy lehet érezni a végét esetleg szex közben...
37 vagyok, iden marciusban lett cserelve a spirálom. Az előző egy Gold Lily mini volt, az 8 évig volt fenn. Az első fél évben bővebb volt a vérzésem, aztan visszaállt. Köztes vérzésem sosem volt.
A mostani spirál egy T-Gold normál. Ezzel nem lett bővebb a vérzésem, sőt, inkabb még kevesebb is, mint korabban.
Mindket spiral hormonmentes.
Szoval nekem annyira pozitiv a tapasztalatom, hogy en meg gyogyszerre nem valtanek soha. Imádom, hogy nem kell a tabletta bevételére figyelni, nem tömöm magam hormonnal, nem befolyásolja a hatásosságot a hányás, hasmenés, antibiotikum...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!