Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátlótól trombózis?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátlótól trombózis?

Figyelt kérdés
Szeretnék váltani óvszerrol fogamzásgátló tablettára (5 éve tartó kapcsolatban, szexualis úton terjedo betegségekre szures után), azonban a nagynamámnak 75 éves korában volt egy tüdoembóliája (nem dohányzik,úszik,minden nap sétál). Természetesen el fogom végeztetni a vizsgálatot,mivel nagyon félek a vérrög kialakulásátol, csak érdekelne, hogy a hajlam akkor alakul ki átlagosan ha csak valamelyik szülonél alakul ki vérrög vagy esetleg csak akkor ha fiatal korban lett embóliája az illetonek akitol orokolhetné? Illetve, ha a vizsgálat azt hozza ki eredményül, hogy nem vagyok trombózis szempontból veszélyeztetett akkor nyugodtan szedhetem a fogamzásgátlót? Egyéb trombózisra hajlamosító tényezom tudtommal nincs, nem dohányzom,sportolok,igyekszem egészségesen étkezni.

2023. júl. 17. 22:09
1 2
 1/12 anonim válasza:
76%
Sajnos fogamzásgátlótól nagyon gyakori a trombózis, kórházban a szobatársam 17 évesen kapott trombózist a fogamzásgátlótól, neki előzőleg nem volt senkinek a családba, de ha a nőgyógyászod egy normális alak aki tudja mit csinál és nem csak a pénz érdekelni akkor ő tudni fogja hogy neked mi lesz a legjobb melyik fogamzásgátló tabletta ha tablettára gondoltál
2023. júl. 17. 22:13
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Nekem nincs hajlamom rá, és mégis trombózist kaptam. Kismedenceit, magadan. Ráadásul szervült, így életem végéig gyógyszert kell szednem rá, mellékhatásokkal, és sosem lesz tökéletes a keringése a lábamnak. Veszélyeztetett terhesség, stb. Én nem ajánlom. Sajnálom, de inkább a gumi.
2023. júl. 17. 22:19
 3/12 anonim válasza:
68%
1 válaszoló vagyok azt lehagytam a csajszinak a lábában alakult ki a vérrög
2023. júl. 17. 22:27
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
ne szedd azt a szart
2023. júl. 17. 22:36
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Egy vérvizsgálattal kideríthető, és nem, nem feltétlenül öröklődik. Lányomnak megcsinálták, mert az apja több trombózis után pozitív lett Leiden mutációra, de a lányom negatív.
2023. júl. 17. 22:59
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Ja és ezt a vizsgálatot mindenképpen érdemes megcsináltatni, nem csak fogazmásgátló szedése előtt, mert ha valakinek hajlama van, akkor az kijöhet terhességnél is, az nagyobb hormonbomba, mint a fogamzásgátló.
2023. júl. 17. 23:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek sem volt a családban én mielőtt fogamzásgátlót akartam szedni kivizsgáltak és hajlamos voltam rá így nem is szedhettem fogamzásgátlót. Kb ezek után egy hónappal trombózist is kaptam.

Kivizsgálnak előtte és majd meglátod kár aggódnod.

Egyébként én is sportoltam egészségesen éltem mégis megtörtént szóval ez nem zárta ki mégsem a trombózisom kialakulását.

2023. júl. 18. 07:11
 8/12 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, most látom, hogy lemaradt, hogy fogamzásgátlótól kaptam a trombózist. 3. hónapja szedtem. ÉS nekem nincs hajlamom, kivizsgáltak.
2023. júl. 18. 07:29
 9/12 anonim ***** válasza:
19%

A fogamzásgátló mindenképpen növeli a trombózis hajlamot, de egy egészséges nőnél ennek még a növekedés után is annyira kicsi az esélye, hogy nagyon ritkán lesz belőle probléma.

Vannak viszont olyan tényezők, ami mellett ez a növekedés már komoly kockázatot jelent, tipikusan ilyen a Leiden mutáció. Akik ezzel élnek, azok amúgy is sokkal nagyobb eséllyel kapnak trombózist, a fogamzásgátlóval együtt pedig már tényleg számottevő a kockázat.

Nem véletlen szűrik ezt manapság.

Ami még fontos, hogy a fogamzásgátló szedése abban az időszakban növeli a trombózis kockázatát, amikor szeded, nem évtizedekkel később lesz tőle trombózisod.

2023. júl. 18. 07:45
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a sok gyors és hasznos választ! Mindenképp elmegyek kivizsgáltatni, nem csak a Leiden-mutációt, hanem a antiprothrombin 3 féle dolgot is. A csak progreszteron tartalmú tablettákról mi a véleményetek? Úgy hallottam azok kevéssé fokozzák a trombózis kialakulásának kockázatát, illetve utána könnyebb teherbe esni. A ,,menstruáció" elvileg kevésbé lesz kiszámítható de ez engem nem zavarna annyira.
2023. júl. 18. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!