Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hormonos spirál?
Előzőleg kiírtam egy kérdést a spirálról, hogy ezt tartanám jó fogamzásgátló módszernek. Tablettát nem szedhetek, óvszer irritál, így arra gondoltam e mellett döntök. :)
Olyanoktól szeretnék kérdezni, akiknek hormonos spirál van felhelyezve.
- Tényleg minimális hormont tartalmaz?
- Nem okoz hízást?
- A menzesz elmarad mellette? Mondjuk ennek örülnék is..
- Jobb megoldás lenne mint a hormonmentes spirál?
- PCOS mellett is jó választás lehet a hormonos spirál?
Köszönöm előre is. :)
Azt, hogy ezeket nőgyógyásztól kérdezd.
Itt kaptál egy iránymutatást, ez jó: mert tudod, merre indulhatsz el.
Spirál inkább csak olyan nőnek javasolt, aki már szült. Létezik mini, de ez sem igazán javasolt.
Én utánamennék még annak is, hogy miért irritál a gumi, ugyanis alapból ennek van a legkevesebb mellékhatása.
Van még egy lehetőség, de ez elég új: létezik férfi fogamzásgátló is. Erről tuti, hogy orvost kell kérdezni.
Mondanám még a pesszáriumot is, de az is gumi, és állandó kapcsolatban nem az igazi.
A spirál veszélyesebb, mint a tabletta, de erről tényleg nőgyógyászt kérdezz meg, nem kell nekem elhinni.
Akkor en is beszállok a vitába😃
1 es vagyok
Valóban gyulladást okoz az az alapelv de nem olyan metódusban amit Te írtal
Gondolom ferfi vagy es itt ott olvastál a témárol, tehát nem vagy orvos csak google huszár😆
A spirál nem veszélyesebb mint a tabletta!!!! Főleg nem a hormon nélküli
Nekem azért van hormonos, a nögyógyász tanácsára, mert hajlamos vagyok trombózisra és mivel a tabletta az egész szervezetbe bekerül, addig a hormonalis spiral csak helyileg hat!!!
Természetesen minden nő más és más a nőgyógyásznak kell eldönteni kinek mi felel meg.
Nekem ez a harmadik, 16 éve használom, semmi problémam nem volt vele. De a tesóm szervezete nem birta, neki le kellett venni
Nekem bevállt😊
Ezt kerdezd meg az orvostol, de mivel minimalis benne a hormon ugy gondolom nem okoz problémat
En nem hiztam tőle, pedig hizekony tipus vagyok😅
A hormon annyival jobb benne, hogy helyileg hat, kevés is elég.
De a gyulladás nem igazán jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!