Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiskorú leányzó esetében az abortusz végrehajtásához szükséges a szülő beleegyezése is?
Sziasztok! Ki is fejteném bővebben kérdésem:
A helyzet az, hogy pár napja együtt voltunk ismét a 17 éves barátnőmmel. Használtunk gumit de sajnos lehet, hogy megesett :( Mi már megbeszéltük, hogyha véletlenül becsúszik valami / bármi gond és gyerek lenne belőle, akkor egyenlőre elvetetjük. Még túl fiatal ahhoz, hogy gyerekneveléssel kelljen foglalkoznia. Viszont azt nagyon nem szeretnénk, hogy a szülők ezt megtudják. Ezért kérdezem azt, hogy az abortusz végrehajtásához szükséges e a szülő beleegyezése ha a lány kiskorú? Vagy mivel az Ő gyermeke lenne ezért ebben Ő dönt?
Természetesen még most hétvégén nézünk egy terhességi tesztet is csak én már nagyon rá stresszeltem és ezért érdeklődök a következő lépés felől.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat!
25/F
Szerintem meg büdös a lábad és AIDS-es az anyád. Igen így is lehet. De nem ez volt a kérdés.
72 órás tablettáról azért csúsztunk le mert gumiszakadást /már ha az lett volna/ nem vettünk észre. És már azóta eltelt több mint egy hét. Csak most jött el az ideje a piros betűs ünnepnek és sehol semmi. Ennyiről van szó. Ezért irányult a kérdésem az abortuszra nem pedig a 72 órás meg egyéb fogamzásgátló tablettákra. A baj már megtörtént. Ideje kezelni.
Volt egyvalaki aki azt mondta, hogy "Az abortusz gyilkosság!" mintegy felróva nekem. Igen, az. De ha ennyire fáj mi odaadjuk neked a gyereket és tartsd el te! Nah?
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Szia.
Ha a teszt pozi lesz, menjetek nőgyógyászhoz, ő megállapítja a terhességet.Utána elmentek a családvédelmibe a szülővel együtt.Kaptok egy nyilatkozatot és egy csekket.A szülők aláírják, befizetitek a csekket(~30 e Ft), és a kiszabott napon menni kell a kórházba.2-3 nap múlva haza is mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!