Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Feleségemmel gyermekáldás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségemmel gyermekáldás után térnénk vissza majd lassan a rendszeres szexuális élethez. Még sosem szedett fogamzásgátló tablettát. Ezért hasonló cipőben járó hölgyek tapasztalata érdekelne, hogy ki mit használt fogamzásgátlásra szülés után?

Figyelt kérdés
Nyilván az óvszer alap, de ez amolyan B opció lenne. Illetve tudom létezik a spirál is egy alternatívaként, de azt mondjuk nem mindenkinek szervezete viseli el úgy tudom. Plusz fenntartanánk még egy baba érkezésének lehetőségét, ezért olyan módszer kellene, ami nem okoz kárt a női szervezetben.
2022. nov. 15. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Minek gumi ha mar egyszer tömi magát hormonnal? Mindkettő külön külön is hatékony. Felesleges fogamzásgátlót szednie ha gumit húztok.

Az meg hogy az ő szervezete mit bír, nem lehet tudni, valaki trombózist kap a fogamzásgátlótól valaki évekig szedi és nincs baja. De azért nem egy cukorkáról van szó, száz mellékhatása lehet.

2022. nov. 15. 11:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak simán gumit használtunk. Sokáig szedtem fogamzásgátlót, de soha többet...
2022. nov. 15. 12:08
 3/8 A kérdező kommentje:

1-es: Tudom, hogy sok mellékhatása van a fogamzásgátlóknak.. Nyilván nem szeretnénk kitenni a szervezetét semmi olyannak, ami veszélyes. Az óvszer, arra az esetre van, ha a többi módszer károsnak bizonyulna teljesen.

2-es: Lett belőle egészségügyi gondod? :/

2022. nov. 15. 12:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha használtok óvszert akkor nem kell külön fogamzásgátló, ha viszont azt szedi akkor nem kell gumi. Vagy-vagy alapon működik, felesleges ennyire a "túlbiztosítás".

Az hogy melyik készítmény meg vizsgálat nélkül egy nőgyógyász sem tudná megmondani. Egyedileg, az adott pácienshez igazodva írja fel a készítményt. Szóval ha hormonális fogamzásgátlóban gondolkoztok keressétek fel a nőgyógyászt (szülés után amúgy is javasolt, a köv. konzultáción kérdezzen rá erre is). Amelyik készítmény jó az egyik embernek, az egyáltalán nem biztos jó a másiknak!

2022. nov. 15. 12:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy ki mit használ, az neked nem nyújt semennyi információt. Ha én azt mondom nem szedhetek semmit mert orvosilag el vagyok tiltva, nem leszel előrébb. A feleségeddel kell ezt megbeszélnetek illetve egy orvossal.
2022. nov. 15. 12:31
 6/8 anonim ***** válasza:
78%
A fogamzásgátló kicsinálja a nők nagy részét. Elég a gumi
2022. nov. 15. 13:07
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Szoptatás közben kicsi az esély rá, hogy teherbe esik.

Szülés után 6 hétig a szex nem javasolt, 6 hét után pedig előírt vizsgálat van.

Legjobb lenne a kezelőorvossal beszélni erről, aki ismeri a feleséged állapotát.

2022. nov. 16. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:
*és a 6 hetes kontroll ez egy tökéletes alkalom rá.
2022. nov. 16. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!