Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lányok, ti inkább óvszer,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, ti inkább óvszer, vagy fogamzásgátló pártiak vagytok?

Figyelt kérdés
Az óvszer előnye, hogy nem avatkozik bele a tested működésébe. Továbbá látod, ha baj van és tudsz bevenni esemény utánit (igaz ez durvább, mint a fogamzásgátló). Hatrány, hogy rontja az élvezet minőségét. Fogamzásgátló előnye, hogy talán a legbiztonságosabb, nem ront az élvezetből és akár belétek is élvezhet a szerelmetek. De hátrány, hogy hormonálisan leállítja a petefészeud működését és ha baj van, csak az abortusz marad (vagy a gyerek).

2022. aug. 16. 10:58
 1/10 A kérdező kommentje:
Persze ez csak arra vonatkozik, aki szedhet gyógyszert.
2022. aug. 16. 10:59
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

Kapcsolatfüggő nálam. Alkalmak miatt nem szedek gyógyszert, nem vagyok gyógyszerpárti, ott a gumira szavaznék.

Tartós kapcsolatban bevállalnám a gyógyszert mégis, mert ondófétisem van, szeretem, ha bennem is elmegy a párom.

2022. aug. 16. 11:08
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Részemről nem rontotta anno az élvezetet az óvszer, úgyhogy ebből a szempontból nem vizsgálnám. Semmi problémám nem volt vele, sőt. A kezdetekben jobb is.

Viszont azon szerencsések egyike vagyok akinek bevállt a fogamzásgátló.

Tudom, tudom. Ezt tabu írni és biztos valami kis fruska vagyok aki nem ismeri a mellékhatásokat és a működését. De már rohadtul unom kifejteni minden ilyen téma után hogy egyszerűen nekem miért jó és miért ideális a gyógyszer.

Úgyhogy röviden: szex terén nekem tök mindegy mivel védekezünk, csak ténylegesen védekezési mód legyen.

Személyes oldalról pedig szeretem a fogamzásgátlót és valószínűleg amíg nem akarok gyereket addig akkor is szedném amikor nincs párom.

2022. aug. 16. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Az óvszer biztonságosabb mint a fogamzásgátló. Előbbinél 2, uróbbinál 5 szazalek a terhesseg eselye.

Fogamzasgatlo rengeteg embernek mellekhatasokat okoz, plusz ott a trombozisveszely.

Ovszer!

2022. aug. 16. 11:25
 5/10 anonim ***** válasza:
55%
Én is inkább az óvszerre szavazok, nekem sem rontotta az élményt, legalábbis észrevehető mértékben.
2022. aug. 16. 11:28
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Használtam már mindent. Van tapasztalatom sajnos minden. Nem csak ezzel a kettővel.

- Fogamzásgátló: tönkrebaszta a hormonháztartásomat egy életre.

- Óvszer: na ezzel is szenvedtünk. Latexallergia, nagy mérete van a páromnak. Mire megtaláltuk ennek a kritériumnak megfelelőt, addigra kiderült, hogy az mégsem jó, mert kiszakad szex közben. Szóval a harmincadik fajta után feladtuk, mivel nem akartunk kockáztatni a kiszakadt gumikkal.

- Hormontartalmú spirál: folyamatosan véreztem 4 hónapig, majd elmúlt a vérzés. Gyanús volt. Elmentem nőgyógyászhoz. Eltűnt a spirál.

- Hormonmentes spirál: a hormontartalmú után ezt rakattam fel inkább. Ez 3 év után tűnt el. Utána már hanyagoltuk a spirál témát.

- Pesszárium: Nem tudom felrakni normálisan. Feladtam

- Helyi hatású fogamzásgátlók: allergiás vagyok rájuk.

A végére igazából az maradt, hogy minden lehetőséget kilőttünk. Megtanultam a termékenységtudatot. Amelyik napokon szabad a pálya , olyankor megszakítással kiegészítjük a biztonság kedvéért (nem 100%-os módszer, de jobb így egyben, mint a semmi). Ha peteérésem van, akkor pedig nem szexelünk (évente átlag 2-4 alkalommal van peteérésem). Mivel stabil kapcsolatban vagyunk, ahol nem gond, ha becsúszik a baba, így mi vállaljuk a kockázatot. Viszont ez nem való mindenkinek. Csak tervezetten jött össze nekünk ígyis baba.

2022. aug. 16. 11:28
 7/10 A kérdező kommentje:
De egy fiatal, 18 éves egészséges lanynak nem csak párszor van peteérése. Sőt, váratlanul is lehet, akkor meg cumi. Azért kérdeztem, hogy rontja-e mert a fiúk hevesen tiltakoznak ellene... De akkor a nőknek nem rontja. A fog.gátlótól én is jobban félek, mint az óvszertől. Persze az is kiszakadhat, akkor jön az esemény utáni, ami egy nagy hormonbomba... Egyszerűbb fiúnak lenni, ez biztos.
2022. aug. 16. 11:34
 8/10 anonim ***** válasza:
35%
Miért lenne egyszerűbb fiúnak lenni? Egy gyereknek két szülője van, tök mindegy, kiben van a baba.
2022. aug. 16. 11:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A védekezés mindkét fél feladata. Ha terhes leszel, akkor a párodnak kutya kötelessége vagy a gyerektartast fizetnie vagy legalább egy abortusz felét. Ha pedig kiszakad a gumi, akkor az eseményutáni felét. Ez kettőtök dolga. Nem a nőé.
2022. aug. 16. 11:41
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Óvszer.
2022. aug. 16. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!