Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti inkább óvszer, vagy fogamzásgátló pártiak vagytok?
Kapcsolatfüggő nálam. Alkalmak miatt nem szedek gyógyszert, nem vagyok gyógyszerpárti, ott a gumira szavaznék.
Tartós kapcsolatban bevállalnám a gyógyszert mégis, mert ondófétisem van, szeretem, ha bennem is elmegy a párom.
Részemről nem rontotta anno az élvezetet az óvszer, úgyhogy ebből a szempontból nem vizsgálnám. Semmi problémám nem volt vele, sőt. A kezdetekben jobb is.
Viszont azon szerencsések egyike vagyok akinek bevállt a fogamzásgátló.
Tudom, tudom. Ezt tabu írni és biztos valami kis fruska vagyok aki nem ismeri a mellékhatásokat és a működését. De már rohadtul unom kifejteni minden ilyen téma után hogy egyszerűen nekem miért jó és miért ideális a gyógyszer.
Úgyhogy röviden: szex terén nekem tök mindegy mivel védekezünk, csak ténylegesen védekezési mód legyen.
Személyes oldalról pedig szeretem a fogamzásgátlót és valószínűleg amíg nem akarok gyereket addig akkor is szedném amikor nincs párom.
Az óvszer biztonságosabb mint a fogamzásgátló. Előbbinél 2, uróbbinál 5 szazalek a terhesseg eselye.
Fogamzasgatlo rengeteg embernek mellekhatasokat okoz, plusz ott a trombozisveszely.
Ovszer!
Használtam már mindent. Van tapasztalatom sajnos minden. Nem csak ezzel a kettővel.
- Fogamzásgátló: tönkrebaszta a hormonháztartásomat egy életre.
- Óvszer: na ezzel is szenvedtünk. Latexallergia, nagy mérete van a páromnak. Mire megtaláltuk ennek a kritériumnak megfelelőt, addigra kiderült, hogy az mégsem jó, mert kiszakad szex közben. Szóval a harmincadik fajta után feladtuk, mivel nem akartunk kockáztatni a kiszakadt gumikkal.
- Hormontartalmú spirál: folyamatosan véreztem 4 hónapig, majd elmúlt a vérzés. Gyanús volt. Elmentem nőgyógyászhoz. Eltűnt a spirál.
- Hormonmentes spirál: a hormontartalmú után ezt rakattam fel inkább. Ez 3 év után tűnt el. Utána már hanyagoltuk a spirál témát.
- Pesszárium: Nem tudom felrakni normálisan. Feladtam
- Helyi hatású fogamzásgátlók: allergiás vagyok rájuk.
A végére igazából az maradt, hogy minden lehetőséget kilőttünk. Megtanultam a termékenységtudatot. Amelyik napokon szabad a pálya , olyankor megszakítással kiegészítjük a biztonság kedvéért (nem 100%-os módszer, de jobb így egyben, mint a semmi). Ha peteérésem van, akkor pedig nem szexelünk (évente átlag 2-4 alkalommal van peteérésem). Mivel stabil kapcsolatban vagyunk, ahol nem gond, ha becsúszik a baba, így mi vállaljuk a kockázatot. Viszont ez nem való mindenkinek. Csak tervezetten jött össze nekünk ígyis baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!