Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló - Na most akkor...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tinker Bell kérdése:

Fogamzásgátló - Na most akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap feltettem itt egy kérdést a fogamzásgátló szüneteltetésével kapcsolatban, hogy kell-e szünetet tartani. Továbbá az ismerőseim körében is felettem ezt a kérdés és vegyes válaszokat kaptam. Kb. 50-50%-ban mondták azt, hogy kell szünetet tartani és azt, hogy nem kell.

Úgy gondoltam bejelentkezek a nőgyógyászhoz, ő biztosan egyértelmű választ ad.

Rá kellett jönnöm, hogy nem! A másfél perces beszélgetésünk abból állt, hogy én kérdeztem, ő pedig egy-egy szóval válaszolt! Akkora paraszt volt, hogy nem értem honnan kapott diplomát. Ennyi erővel a gondnoktól is megkérdezhettem volna.

Szóval a lényeg az lenne, hogy minél többen válaszoljatok, hogy tartottatok-e szünetet, ha igen akkor mennyit és a gumin kívül mivel védekeztetek addig?!

Valószínűleg az lesz, hogy bejelentkezek rákszűrésre, az az orvos legalább értelmes, nem úgy mint ez a szakrendelésen!

De azért szeretnék személyes tapasztalatokat ezzel kapcsolatban!

Köszönöm!

2010. szept. 23. 16:25
 1/4 anonim válasza:
-.-"" ne csináltasd fel magad. ennyi-.-"""
2010. szept. 23. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Kérdezd meg az orvostudakozo.hu-n :) Egyébként én alapból tablettát sem szedek, szóval szünetet tartani végképp nem fogok, de nem szükséges már. A régi tablettáknál ajánlott volt, most nem feltétel, de ártani nem hiszem, hogy ártasz vele.
2010. szept. 23. 16:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Anno én is rákérdeztem a dokimnál. Azt mondta hogy majd 1-2 év múlva nézünk egy teljes vérképet, máj funkciót, hogy minden rendben van-e, szóljak rá. A szünetre is rákérdeztem direkt, erre az volt a válasz, hogy a mai tablettáknak olyan kicsi a hormon tartalmuk, hogy 8-10 évig is szedhető lenne simán, de azért ajánlott néha (2-3 évente) egy fél éves szünetet tartani. Ergo mindenki maga dönti el. Én fogok tartani! :) Azalatt pedig valószínű óvszer, igen!
2010. szept. 23. 16:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat, még ha az első nem is volt túl értelmes! Nem a felcsinálásról van szó, mert ha a szünet alatt teherbe esnék gondolkodás nélkül megtartanám, csak tekintve, hogy hormontartalmú a gyógyszer, nem biztos, hogy jó a szervezetnek!

Valószínűleg tartani fogok egy 3-6 hónapos szünetet, aztán majd meglátjuk. Csak egy-két helyen olvastam elég durva dolgokat azzal kapcsolatban, hogy mi van akkor, ha felhalmozódik a szervezetben az a plusz hormon.

Aki meg nem ért hozzá az ne írjon! Nem vagyok kíváncsi a degenerált véleményekre!

2010. szept. 23. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!