Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tegnap este elfelejtettem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tegnap este elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettát (Mercilon), ma reggel azonnal bevettem. Este pedig szedem tovább. Most a második hétben vagyok. Valószínű csak holnap leszünk együtt a párommal. Használnunk kell óvszert vagy vmit?

Figyelt kérdés
Az interneten olvastam,hogy aki a 2-hétben hagy ki 1 tablettát,akkor be kell szedni,utána folytatni normálisan és a tabletta biztonsági hatása fent marad!Ez igaz?
2008. dec. 21. 11:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
12 órán belül még be lehet venni. Olvasd el a dobozán.
2008. dec. 21. 11:55
 2/8 A kérdező kommentje:

A második héten 1 tablettát elfelejtett bevenni

Mielőbb vegye be a kimaradt tablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a tablettát. Ebben az esetben nem csökken a fogamzásgátló hatás, ezért nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszereket alkalmaznia.(ezt olvastam)

Bevettem már.A következőt meg este kell.

2008. dec. 21. 11:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Tegnap még délelőtt voltunk együtt a párommal!(remélem azért terhes nem lehetek)

A gyógyszert mindig este szoktam bevenni.

A nőgyógyászom azt mondta,hogy nem lehet probléma,ám írtam már,hogy a 2. hétben vagyok és pár nap múlva pedig peteérésem lesz elvileg....(14. nap)...

Segítség,mert irtó sürgős!

2008. dec. 21. 14:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha azt írj a betegtájékoztató, hogy nem kell kieg. védekezés, akkor nem kell! Én is voltam már így, hogy a 2.héten hagytam ki egyet és úgy jártam el, ahogy a betegtájékoztató is leírja és nem lettem terhes! Te sem leszel/lehetsz az! Bízz a tablettában!
2008. dec. 21. 19:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja és ha tabit szedsz, akkor nincs peteérésed! Pont azt akadályozza meg!
2008. dec. 21. 19:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2008. dec. 21. 20:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Attól sem lesz semmi baj,hogy 12 óra után vettem be (olyan 15 óra)?
2008. dec. 21. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz baj, hisz a 2. héten hagytad ki! Ha az első héten hagytad volna ki, akkor 1 hétig kellene kieg. védekezés, ha a 3. héten, akkor pedig szünet nélkül kellene egy új csomaggal kezdened.
2008. dec. 22. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!