Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a fogamzásgátló spirálról?
Illetve szerintetek melyik a legjobb fogamzásgátló módszer?
A spirálról sokat olvastam, hogy emellett is estek már teherbe. Nektek mi a tapasztalatotok, véleményetek?
A spirál mellett teherbe esés mennyisége kb. ugyanannyi, mint az óvszer vagy a fogamzásgátló tabletta mellett, azaz 0,01%. Az óvszerre és a tablettára rá lehet fogni, hogy rosszul használták, ezért csúszott be a baba, a spirálnál viszont te kvázi nem tudod a használatát "elrontani", ezért kerül több ilyen eset a köztudatba amolyan szenzációként, mint az első kettő esetében.
Nekem a nőgyógyász azt mondta, hogy mindaddig, amíg babavállalás is opció lehet, addig ne legyen spirál, de ha már túl vagyunk a babán és nem szeretnénk többet, akkor mindenképpen inkább a spirál a javasolt. A tabletta is jó lehet, de azt hosszabb ideig, évekig szedve már magasabb a kockázata annak, hogy valami hormonális eltérést okoz.
Nővérem 2x is spirál mellett lett terhes.
2 éve ki kellett venni az egyik petevezetőt, mert olyan durva gyulladást kapott a spirál miatt.
Én 9 hónapig szívtam a hormonos spirállal, makacs voltam, és baromira sajnáltam az árát. 9 hónapból 7 végig véreztem, pecsételtem. Fél évig idegentest érzetem volt. Folyamatosan begyulladtam, a végén már az ágyból is alig bírtam kimászni.
Mindketten fémallergiásak vagyunk.
Hagyományos spirál:
Eddig nem lettem terhes (3hónap)
Folyamatosan vérezgetek
Néha görcsölök
Mensim is hosszabb, de gyengébb egy kicsivel
Összeségében el vagyok vele, de nem gondolom a legjobbnak
Ha leszedik, utána marad az óvszer, én semmi különbséget nem érzek. Férjem meg elviseli szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!