Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyi az esélye a terhességne...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi az esélye a terhességnek fogamzásgátló szedése mellett?

Figyelt kérdés
Az egyik legnagyobb rémálmom válna valóra, ha teherbeesnék. Nem szeretnék gyereket sok ok miatt. Az egyik, hogy félek mindenféle beavatkozástól, betegségtől, kórháztól (a terhességet, szülést betegségnek fogom fel, mert hatalmas fájdalommal, durva testi problémával jár). Viszont ha teherbeesnék, elvetetni sem merném, mert az is egy olyan beavatkozás, amire képtelen lennék rászedni magam. Az előző párommal óvszer mellett nem estem teherbe. Van egy új párom, aki viszont nem szereti az óvszert, így gyógyszert kellene szednem. Nem tudom még, hogy hogy lesz, lehet, hogy nem folytatom vele a kapcsolatot. Tudom, az óvszer sem 100%-osan biztonsagos, de ha elszakad, akkor legalább tudok esemény utánit bevenni. Viszont a gyógyszernél sajnos nem tudom, hogy mikor esek teherbe. Ha esetleg teherbe esnék, akkor csak abortusszal tudják megölni a magzatot, gyógyszert nem találtak fel rá?
2022. ápr. 5. 12:25
 1/1 anonim ***** válasza:
Én jobban preferálom a fogamzásgátlót, valahogy nekem nagyobb biztonságérzetet ad. Én szedem, odafigyelek, kontroll alatt tartom, nem fog kiszakadni, nem igényel szex közben odafigyelést. Extrém ritka, hogy egy szabályosan szedett fogamzásgátló mellett teherbe ess. A pearl indexe egyébként hasonló a kettőnek, ha helyesen alkalmazzák, tehát ez egyéni döntés, kinek mi a megfelelő. Nyilván a fogamzásgátló előtt fontos egy rendes kivizsgálás, és a rendszeres kontroll, vállani kell lehetséges kockázatokat. Én elsősorban az egyébként extrém tünetekkel járó menstruációm miatt szedem, ha nincs párom, akkor is. De a szexet is biztonságosabbnak érzem, kényelmes, és nekem az érzés is tetszik, amikor bennem megy el. De ez teljesen egyéni döntés, kinek mi.
2022. ápr. 5. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!