Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha használok fogamzásgátlót akkor beáll a menstruációm?
Figyelt kérdés
Mindig késik 2-3 hónapot és régebben láttam egy lányt instán aki szedte és beállt neki a menstruációja. Mi a véleményetek erről?2022. jan. 30. 10:56
11/12 anonim válasza:
#8 A fogamzásgátló szedése alatti vérzés az megvonásos vérzés. Nincs sajnos semmi köze a női cikkushoz. Peteérés nincsen. Nekem gyönyörűen leállította évekre a peteérésemet a fogamzásgátló. Abbahagyása után 2 évig nem volt peteérésem. 5 évig szedtem. Előtte volt peteérésem, de kicsit rendszertelen volt a cikkusom (25-35 nap között jött meg). A PCOS-t másképp is lehet már kezelni. Barátnőmnek az orvosa szerint a legnagyobb hülyeség rá a fogamzásgátló. Csak még jobban bezavar. A doki 1 év alatt úgy helyrehozta más gyógyszerekkel, hogy sikerült teherbeesnie. Előtte 3 évig próbálkoztak. Szóval csak egy jó doki kell. Sajnos sokak szerint a fogamzásgátló a mindenre jó tabletta (pattanás, ciklus rendezés stb). Pedig egyikre sem való. Arra van, hogy ne essen a nő teherbe. Cserébe rengeteg mellékhatása van, amiről nem beszél a doki (hízás, trombózis, bezavar a későbbi ciklusodba majd, nemi vágy csökkenése, hüvelyszárazság stb). Szóval mindenkinek kétszer át kell gondolnia, hogy mit szedjen. Kisebb ciklussal kapcsolatos problémákra nekem a gyógyteák jöttek be. A ciklus elő felében cickafark, a másodikban palástfű. Én így 28 naposra be tudtam állítani a vérzésemet. Kb 6 hónap kellett hozzá, hogy teljesen rendeződjön. Most is minden nap iszom ezeket a teákat. Nekem ez tartja rendben a ciklusomat. Sokkal egészségesebb, mint egy gyógyszer. Az orvosom ajánlotta. Először egy nagyon erős teakeveréket használtam, hogy végre megjöjjön, mert két évig nem menstruáltam (borókabogyó, rozmaring, mezei zsurló, komló, cickafark, ánizs).
12/12 anonim válasza:
Szabályos lesz tőle a ciklusod, azt hiszem, erre voltál kíváncsi, itt pedig mindenki teljesen beleélte magát a menstruáció vs megvonásos vérzés témába. Nyilván nem lesz igazi ciklusod, ahogy azt mindenki leírta, de teljesen szabályos lesz. Szerintem sem éri meg emiatt tablettát szedni, de a válasz akkor is igen.
A tabletta elhagyása után viszont simán beáll majd olyanra, amilyen előtte volt, vagy annál is rosszabbra, úgyhogy mindenképp csak "tüneti kezelés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!