Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérem valaki segítene fogamzásgátlással kapcsolatban?
Jövőhétem fogom elkezdeni a fogamzásgátló szedést.Eddig még nem szedtem soha. Az lenne a kérdésem,hogy a betegtájékoztató szerint a menstruáció első napján kell elkezdeni.És az én orvosom azt mondta nekem,hogy a menstruációm 7.napján kezdjem el szedni. Sehol nem találtam erről tájékoztatást,hogy pl. mikor kezd el hatásos lenni a nemkívánt terhességtől.
Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek miért a 7.napon kell elkezdenem,van valami magyarázata ennek?
Előre is köszönöm a segítséget!
Azért jobb az első napon, mert így az eredeti mensidet "hatástalanítod", ellenben kellemetlenebb az élmény. A doki szerintem a kellemetlenségektől akar megóvni, illetve "megtartani" az eredeti időpontját a mensidnek.
Kb 1 hónap múlva már biztonságo és véd (elvileg), de ha nagyon parázós vagy,várdmegaz első megvonásos vérzésed.
Ha a mensi első napján kezdem szedni, akkor abbamarad a vérzés? Az miért kellemetlen? Nekem inkább görcseim szoktak lenni (nem tűrhetetlen, de...na), ha elmarad, az jó lenne.
Az mit jelent, hogy megtartani a mensi eredeti időpontját?
Ha mensi alatt szeded, a mellékhatások erősebben jelentkeznek ertsd pl a közérzeted rosszabb lesz,van akinél fejfájás stb lép fel.
Ha a foggátlót a menstruáció első napjától szeded, az eltolja egy héttel a valódi menstruációt, hogy megvonásos vérzéssé "váljon".
Ha a menstruáció első napján kezded szedni, akkor még biztosan nem indult be a következő petesejt kilökődése, így tudják biztosítani az ígért "már az első naptól véd" hatást.
Nekem amúgy semmilyen változást nem okozott az aktuális menzeszemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!