Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól jártam el? Van okom aggódni?
Drovelist szedek, harmadik hónapja.
Csütörtöki nap fél 12-kor jöttem rá, hogy nem vettem be előző este az adagomat, azonnal pótoltam.
Utána rendesen folytattam.
Mi mindig használunk mellette óvszert, most kifejezetten figyeltünk erre, de ma reggel kiszakadt sajnos a gumi.
A betegtájékoztatóban 24 óránál kevesebb késés esetén még nem írja a kiegészítő fogamzásgátlást, csak ha több telt el, kevesebb esetén még nem csökken a hatása. Az én esetemben 13 óra volt a kimaradás.
Nyilván aggódom, mert annak ellenére, hogy használtunk óvszert mégis szakadt a gumi (ami szintén nagyon ritkán szokott megesni :D)
Nőgyógyászom kedden rendel, akkor úgyis kell feliratnom új receptet, azért nála is rákérdezek.
Ugye nem kéne rohannom sürgősségi fogamzásgátlásra?
Én úgy érzem bármennyire is kimaradt, időben pótoltam, utána pedig ügyeltem a bevételre, csak nem tudom megéri-e ezen agyalnom, vagy fölöleges körömrágás.
Köszi a válaszokat.
23/N
Ne aggódd túl, ilyen könnyen nem jön a baba! Még ha konkrétan kimarad egy szem, akkor sem romlik annyit a hatása, amiért megérné az esemény utáni.
Amúgy meg ha rendesen szeded, akkor minek a gumi? Tök fölösleges, nyugodtan beléd durranthat a srác, nem leszel terhes.
Persze én is ilyen parás voltam ebben a korban, szóval értem, min mégy át, de megtanultam, hogy azok a rémtörténetek, mikor "csak a bejáratra élvezett és terhes lett a lány" meg hasonlók, csak ijesztgetésnek vannak, mert az átlag hülye védekezés nélkül nyomja és csodálkozik, hogy terhes lesz a lány.
Szóval, csak nyugi, szedd továbbra is normálisan a gyógyszert és akkor a gumi se kell. Te a kevés kivételhez tartozol, aki felelősségteljesen védekezik, csak a sok hülyének szóló figyelmeztetés miatt parázol.
Köszönöm szépen a választ.
Nagyon megnyugtattatok :)
Igen, azt csekkoltam és ez alapján eljárva volt a kiegészítő védekezés. Mivel újonc vagyok a témában, most szedem először és a harmadik hónapnál járok, így gondoltam megkérdezem. 24h az intervallum a beszedésre, nem 12h a betegtájékoztató alapján.
Bár én ezzel a Drovelis-szel szenvedek, az első hónapban végigmenstruáltam a hónapot, a második hónapban is már megjött az utolsó aktív tablettáknál, illetve most a 18. tablettánál indult neki a vérzés, az utolsó aktív tablettánál (ami ma esedékes) meg abbamaradt.
Ezért aggódom kicsit, mármint a hatékonyságát illetően.
A nőgyógyászom hívtam, az utolsó placebotabik előtt meg szerintem csörizem az abbahagyás gondolatával...
Pont a konstans babaparám miatt kezdtem el szedni ezt a pirulát, erre több vele a stressz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!