Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen pozitív mellékhatásai vannak a fogamzásgátlónak?
A ciklusod tudod így pontosabban. Mikor is jön meg.
Én mióta szedem fáj a hasam mikor megjön. Eddig ilyen nem volt. Ennyi a változás amit magamon észre vettem.
Előny:
Fájdalom mentes szabályozott "mensi"
Nincs terhesség
Hátrány:
Elhízás-farkas éhség
Száraz hüvely (felizgulva is)
Libidó elvesztése
Ezek csak saját tapasztalatok. Egyébként nekem a hajam is csak tönkre ment (és az arcbőrömnek se segített), bár nem biztos hogy az is gyógyszer miatt.
Ahogy a negatív mellékhatások, ezek is teljesen egyén függők. Van aki semmilyen változást nem tapasztal, és van akinek teljesen megváltozik a szervezete.
A tabletta szedése alatt gyakori,hogy a mellek megduzzadnak, "megnőnek". Valójában nem nőnek meg, mert a hatás 1-2 hónap alatt, de legkésőbb a tabletta abbahagyása után elmúlik. Segíthet egyes hormonális problémákon, pl. pattanásosságon is. Van, akinek a testszőrzete nő lassabban, vagy ritkább lesz. A menstruáció leáll, helyette megvonásos vérzés lesz, ami általában kevesebb, rövidebb, és nem annyira fájdalmas. A ciklus kiszámítható lesz, és a vérzés előrébb hozható néhány nappal. Nőhet a libidó, elmúlhatnak a peteéréssel járó kellemetlen tünetek, és a pms tünetei is.
Sajnos ezeknek az ellentétét is okozhatja a fogamzásgátló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!