Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mi a véleményetek erről a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről a cikkről? Túlsúly és fogamzásgátlás?

Figyelt kérdés
[link]
2010. aug. 23. 13:33
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Lehet benne valami...engem érint is a téma...na majd az orvosnál tájékozódom.
2010. aug. 23. 14:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Két dolgot nem értek ebben a cikkben.

Az első:

"a vékony testalkatú nők esetében a hormonszint öt nap elteltével elérte a maximumot, és változatlan is maradt"

ezután leírja,hogy a kövéreknél ez hány nap alatt sikerült és "teherbeesés elleni „védettség” csak ekkorra alakult ki". Ez azt jelenti,hogy a vékony nőknél 5 nap kellett,hogy védettek legyen a teherbeesés ellen? Vagyis amit a tabletták tájékoztatójában írnak,hogy az első szemtől véd,az nem igaz?

A másik,amit nem értek,az a hormon ingadozás.Azt írja a cikk,hogy a kövéreknél a "hormonszint ingadozása majd csak harminc nap elteltével szűnt meg". A háromfázisú fogamzásgátlók lényege pont az,hogy követi a szervezet természetes hormon ingadozását.Nincs előírva sehol,hogy mindig egy szinten kell tartani a hormonszintet és csak akkor véd.Vagyis,aki a háromfázisút szedi és így ingázik a hormonszintje,annak van olyan időszaka,amikor nem védett?

2010. aug. 23. 15:10
 3/8 A kérdező kommentje:

na ez jó kérdés, kedves második! azt nem írja, hogy ez az összes fog.gátló vagy csak az egy vagy három fázisú, de mikor elolvastam én nagyon megijedtem, mert érintett vagyok... tanácstalan vagyok mit tegyek, akkor védekezzek mostantól máshogy?

Első! Ha jártál ezzel dokinál, kérlek írj!

2010. aug. 23. 16:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Szerintem ez nem mindegyik fog.gátlónál törvényszerűen így van!

Az a biztos Kedves Kérdező, ha az orvosod véleményét kérded ki egy általa neked javasolt szerről.

Én tuti csak ezután fogok szedni majd ilyet.

És amúgy az nem mostanában lesz, max akkor, ha sikerül most majd összejönnöm valakivel.

2010. aug. 23. 17:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan fogamzásgátlók, amik túlsúlyosabbaknak való.

Sokan kérdezitek itt is, hogy mi alapján írja a doki a gyógyszert.

Elsődlegesen ránézésre.

Ugyanis a testalkatodnak megfelelőt írja, utána válogat, hogy épp melyik céghez "húz a szíve".

Ugyanis minden cégnek van hasonló összetételű terméke, onnantól az orvos döntése.

De ez nemcsak a fogamzásgátlóknál van így hanem sok más gyógyszer esetében, pl vérnyomáscsökkentők, de akár a tápszereknél is.

2010. aug. 23. 21:26
 6/8 Renáta1991 ***** válasza:
50%

Minden nő más,senki sem egyforma!

Én egy kilót sem híztam a fogamzásgátlótól,mellékhatás sem jön ki rajtam! Ez változó,valaki rosszul van tőle,valakire jó hatással van,és ugyanez van a súllyal is,valaki hízik tőle,valaki nem...

2010. aug. 30. 21:53
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Rajtam van kb. 10-15 kiló felesleg, a dokimmal beszéltem is erről, hogy nem lesz-e ebből gond. Mondta, hogyha megfelelő a gyógyszer akkor nem, olyat adott amitől szerinte biztos nem fogok hízni és a hormontartalma is megfelelő. Semmi mellékhatása nem volt, sőt fogytam is tőle. Csak jó orvoshoz kell menni.
2010. aug. 31. 09:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kettő! Köszi a választ, bár nem igazán kapcsolódott ahhoz, amit tudni akartam. Azért köszi :)
2010. aug. 31. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!