Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló ilyen formában mikortól véd?
4 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, majd abba hagytam, körülbelül fél évig. Most újra kezdtem, viszont ha jól számoltam a menstruáció 5. vagy 6. napján szedtem be az első szemet. Utána olvasgattam, és igazából már mindenhol mást olvasok, szóval gondoltam megkérdezem itt is.
A tájékoztatón az van írva, hogy "Ha így szedi a Deciora 3 mg/0,02 mg filmtablettát, védve van a terhesség ellen azon a 7 napon is, amikor nem szed tablettát." ergo akkor ezek szerint, ha valamit rosszul is csináltam azzal hogy nem a menstruáció első napján vettem be, védve vagyok, kivétel azon a 7 napon, amikor nem szedem. Mert gondolom ha együtt vagyok a párommal, és aznap beszedem, akkor azon a napon védve vagyok nem?
Bocsi ha kicsit hülyén fogalmazok, de most nagyon összezavarodtam.
illetve van egy ilyen is. "Ha a Deciora 3 mg/0,02 mg filmtabletta szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban kiegészítő fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia."
Az a baj, hogy nem emlékszem pontosan a menstruáció 5 vagy 6. napján kezdtem el. A mai nappal még 6 szemem van a levélből hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!