Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ebben az esetben előfordulhat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben előfordulhat terhesség?

Figyelt kérdés
Nyaralni voltunk barátommal és emiatt nem tartottam 7 napos szünetet a 2 levél között. Kedden kezdtem el az új levelet szedni, párszor lefeküdtünk egymással nyaraláson és legutóbb (szombaton) az előfolyadékból véletlenül egy kevés belémkerült. Ez nemis lenne gond mert ugye szedem a fogamzásgátlót, de a hétfői tabit (szóval a most kezdett levélből a 7.-et) este elfelejtettem bevenni és csak kedd reggel (szóval ma) vettem be. A mait pedig 7kor kell bevennem. Betegtájékoztató csak 1. 2. és 3. hetet ír arra az esetre ha egy tabi kimaradt. Ez most akkor hányadik hétnek minősül így? Teherbe eshetek/eshettem? Előfolyadéktól mennyi az esély egy terhességre?
2010. aug. 17. 15:13
 1/5 A kérdező kommentje:

"hétfői tabit (szóval a most kezdett levélből a 7.-et) este elfelejtettem bevenni és csak kedd reggel (szóval ma) vettem be."

Azt kifelejtettem hogy 14 óra telt el az esedékes tabletta bevételtől a tényleges bevételig. (tehát hétfő este és kedd reggel között több mint 14 óra telt el)

2010. aug. 17. 15:32
 2/5 anonim ***** válasza:
47%

figyelj, mindenhol ezt hangoztatják hogy az előváladéktól is lehet terhes valaki.. hát én több orvossal beszélgettem erről, és azt mondták hogy ők nem igazán hisznek ebben.. nagyon elenyésző az,akiknél így lett valami. Teljesen nem zárták ki az esélyét, de azt mondták hogy ez inkább ilyen "urban legend" számba vehető.

A másik,nyilván nem jó az ha kimarad a tabi, de ha már hosszú ideje szeded a gyógyszert,akkor nem szabadna hogy gond legyen még akkor sem,ha esetleg 1 szemet úgy ahogy van kihagysz, és nem pótolod... de azért ezzel nem kell kísérletezgetni nyilván.

Szerintem nem lesz gond!

2010. aug. 17. 16:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindig van esély a teherbeesésre, ha az ember szexuális életet él.

De nálad ez annyira iszonyatosan elenyésző, hogy teljesen felesleges aggódnod.

A kimaradt tabi után 7 napig használjatok kiegészítő védekezést (nem megszakításra, hanem óvszerre gondolok!).

És ne stresszeld magad rajta:)

2010. aug. 17. 20:09
 4/5 anonim válasza:
én a férjemmel a megszakításos védekezést választottuk, de kiderült ez nem védekezés mert terhes vagyok az előváladéktól. úgyhogy ígyis teherbe lehet esni de te ne aggódj mert egy tabletta kimaradása miatt nem fogsz teherbe esni ez tuti!
2010. aug. 19. 21:06
 5/5 anonim ***** válasza:

a 21 nap megvolt, amikor kimaradt, akkor abba kellett volna hagyni

Nemrég én is voltam így, semmi baj nem lett

14 nap múlva tesztelj, az a biztos

2010. aug. 19. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!