Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A menstruációs ciklusnak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A menstruációs ciklusnak melyek azok a szakaszai, amelyeknél egy nő nem eshet teherbe?

Figyelt kérdés

Én úgy tudom, hogy az ovuláció (peteérés) után a petesejt még 24 órán át életképes, valamint az ovuláció előtt pár nappal történő közösülésből bekerült hímivarsejtek még szintén életképesek pár napig, tehát át tudják vészelni a hüvelyben azt az időszakot, mire megérik egy petesejt.

Tehát akkor csak ebben a pár napban eshet teherbe egy nő?

2010. aug. 17. 10:33
 1/6 anonim ***** válasza:

abban a pár napban nagyobb az esélye a teherbe esésnek, de peteérés nem csak a "félidőben" történhet, hanem bármikor (bármilyen kis stress hatására is akár).

Tehát pl menstruáció alatt is teherbe lehet esni, de akkor kisebb az esélye.

Az ilyen fajta védekezés csak azoknál ajánlott, akiknél nem gond, ha véletlenül becsúszik egy baba.

2010. aug. 17. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Bármikor teherbe eshet egy nő, csak vannak napok mikor kisebb vagy nagyobb az esély...ennyi.
2010. aug. 17. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
nincs olyan h terméketlen nap, mivel sose tudod mikor érik meg egy petesejt, s akkor ha találkozik egy hímivarsejttel, akkor már kész is a megtermékenyítés. az az igazság, hogy bármi kiválthat extra peteérést... jobb védekezni, mint ilyeneken tűnődni
2010. aug. 17. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Abban az időpontban nem eshet teherbe, amikor dugás közben védekeznek.
2010. aug. 17. 11:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Már páran leírták, de én is megerősítem.

Nincs olyan nap, mikor nem eshet teherbe egy nő. Egy cikluson belül is lehet több peteérés, valamint a peteérés időpontját csak tippelni lehet.

Ha ez tényleg ennyire egyszerű lenne, akkor a naptármódszer teljesen hatékony védekezés lenne. De nem az.

Nyilván vannak napok, mikor sokkal kevesebb az esély, de mindig van.

Ne kockáztass:)

2010. aug. 17. 20:21
 6/6 anonim ***** válasza:
egyik szakaszban sem eshet teherbe ha nem szexel. ez tuti.
2010. aug. 17. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!