Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 16:15 körül vettem be a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

16:15 körül vettem be a fogamzásgátóm. 20kor hasmenésem volt, hirtelen ettem túl sokat Vegyem be a következő napit?

Figyelt kérdés

Szerintem ez kevés idő a felszívódásra...ma szexeltünk is,igaz nem ment el bennem

Szerintetek pótoljam a következő napival? 3,5 óra szerintem nem elég a felszívódáshoz...mindig igyeszek visszatartani de a hirtelen evés miatt nagyobb adag híg székletem volt

2021. febr. 5. 20:15
A kérdező szavazást indított:
Pótlás:Szedd be a következő napi adagot előre
Nem kell , felszívódott
10 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

3-4 óra a felszívódási idő, és akkor írja a pótlást, ha súlyos hasmenés volt.

Kétlem, hogy neked az lett volna, mert akkor fel sem állsz a wc-ről.

(onnan tudom, hogy egyszer hasonlóan jártam, és az exem orvos volt, és behívtam nézze meg, hogy az amúgy elég nagy mennyiségű folyós székletem szerinte súlyos-e :D akkor tudtam meg, hogy a súlyos az nem emberi... :D)

2021. febr. 5. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha már hasmenésed van akkor már korlátozott a felszívódás... A fogamzásgátló un. bevonatos tabi (a hatóanyagot szétmarná a gyomorsav, a bevonat fokozatosan oldódik fel az emésztőnedvektől és a vastagbél traktusból szívódik fel a hatóanyag amikor már a gyomorsavnak nincs rá hatása). Hasmenés = a tápcsatornán "gyorsan" halad át az étel, nincs elég idő a teljes felszívódáshoz. Az hogy az adott étel kinek mennyi idő alatt jut el a vastabél-traktusba egyén és ételfüggő.

Ha csak laza volt a széklet akkor NEM kell pótolnod, ha viszont erőteljesebb... egyetlen kimaradt tabitól nem lesz baj, de biztos ami biztos 5 nap kieg. védekezés lenne a célszerű és majd holnap a szokott időben vedd be a következőt ne kezd el össze-vissza szedni.

2021. febr. 5. 21:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Sajnos bevettem a következő napi adagot...múlthónapban is előre bevettem egyet előre,remélem nem csinál bajt
2021. febr. 5. 22:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Napra pontosan vannak kiszámolva az adagok, nem véletlenül. Nem lehet előbb beszédni, nem szedjük össze vissza, meg előre a holnapit... Mert akkor egy nappal már elcsúszott az egész...
2021. febr. 5. 22:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen..tudom sajnos de aggódok
2021. febr. 5. 23:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A kisérő papírban az is benne szokott lenni, hogy melyik héten mennyire veszélyes, ha egy tabletta kimarad. Ha néha eggyel többet veszel be, az nagyobb hormonterhelés, de nem aggasztó a teherbeesés szempontjából. És sokszorosan kisebb baj a szervezetednek, mint egy esemény utáni tabletta.

A felszívódés szempontjából az a hasmenés számít, amelyik spriccel. Bocsánat, de így világos, miről van szó.

2021. febr. 6. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!