Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha nem lyukad ki a gumi,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem lyukad ki a gumi, akkor miért nem 100%-os a védelme?

Figyelt kérdés
Midnenki ezzel hozakodik elő itt, hogy az sem 100%-os. Na de miért nem? Mi az oka? És hány %-os? Hogy kell azt értelmezni, 1 közösülésnél annyi a védelem esélye, vagy egy év alatt?
2010. aug. 15. 00:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%
Azért mert. 98%-ban biztonságos. És 100 esetből 2x nem véd jól.
2010. aug. 15. 00:46
 2/13 anonim ***** válasza:
30%

" Mennyire biztonságosak az óvszerek és a spermicidek?

Az óvszerek biztonságossága elméletileg eléri a 98 %-ot. A valóság azonban kissé mást mutat. Megesik, hogy elszakadnak, vagy szivárognak. Önmagában tehát az óvszer nem elegendő a terhesség megelőzéséhez. Mellette mindig használj más védekezési formát is, például spermaölő anyagot, vagy fogamzásgátló tablettát. "

2010. aug. 15. 00:47
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
óvszer + spermicid az tuti.
2010. aug. 15. 00:54
 4/13 A kérdező kommentje:

De ha nem szakad ki, akkor miért 98%? Átdiffundál rajta a sperma?

És hogyan 98%? 100 dugásból 2 baba, vagy egy év alatt 100 párból 2 esik teherbe?

2010. aug. 15. 01:00
 5/13 anonim ***** válasza:
33%
lecsúszik.. ilyen eset is van..
2010. aug. 15. 01:05
 6/13 A kérdező kommentje:
Csak annyi, hogy "baleset" (kilyukad a gumi, anyaghiba, lecsúszik, stb) nélkül úgy tudom, ez 100%-os védelmet nyújt. Mivel ugye a spermákat fizikailag nem engedi célba jutni. Nem vagyok ostoba csupán a fenti állításomat páran kétségbe vonták, nem csak itt az oldalon. Ezért tettem fel, valaki meg tud-e győzni, hogy nincs igazam. Most örülsz?
2010. aug. 15. 01:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
nyugi.. ha nem szakad ki, csuszik le, akkor nem lehet gond.
2010. aug. 15. 01:37
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

Én veled vagyok, kedves kérdező.

Szerintem egyébként az a 2% a véletlenül mellette kiszivárgott spermiumokból, ill ha kirepedt és onnan kijutott spermákból jön össze. De érdekelne, hogy pontosan mi, hogyan.

A számításra is kíváncsi lennék, mert az kicsit fura lenne, hogyha 3 naponta lefekszel a barátnőddel, akkor egy év alatt már boldog családapának tudhatod magad. Ezt nem hiszem.

2010. aug. 15. 01:43
 9/13 A kérdező kommentje:

01:37, 01:43: köszi a válaszokat! Én is épp erre lennék kíváncsi. Logikusnak tűnt, hogy ha nincs óvszerbaleset, és nem selejtes a gumi, akkor 100%-os a védelem. A 2%-ot én is soknak tartom, illetve mindneki csak dobálózik a számokkal, de hogy most mire vonatkozik, a közösülések számára, az egy év alatt bekövetkező problémákra? Arról már nem szólnak. Meg hogy mit számítanak bele, az is belertozik, ha kiszakad a gumi, de nem esik teherbe a csaj, vagy csak azt számolják bele, ha teherbe is esik? Nem mindegy, hogy mire vonatkozik az a 2%.

Egyébként mielőtt leh*lyézne valaki - bár úgyis lesz, aki csak ezért jár ide -, elmondom, hogy biológiából sem, és statisztikából sem vagyok h*lye. Épp ezért érdekel, mert az, hogy 2%, az biz sokféleképpen értelmezhető.

2010. aug. 15. 01:54
 10/13 anonim ***** válasza:
89%
01:07es vagyok. igen örülök. teljes mértékig értelmezhető, hogy ők a gumit vizsgálják, hogy hány szakad ki, lyukas, ilyenek. nem azt, hogy hányan esnek teherbe, mert ha van rajta pl spermaölő, akkor még jobban csökkenti a teherbeesés esélyét. tény, hogy dobálóznak a számokkal, mert van, ahol 98%ot ír, van ahol 99(,9)% ot, de ez természetesen általánosítva vannak a gumik, és fajták szerint. nyilvánvaló, hogy egy olcsóbb/vékonyabb, nem bírja úgy, ahogy egy drágább/minőségibb. bár, ezt is embere (és farka) válogatja. nem hiszem, hogy tényleg annyira bonyolult lett volna.
2010. aug. 15. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!