Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Így már tuti nem vagyok az ugye?normalis valaszokat
Elszakadt az óvszer így escapella gyógyszert vettem be. Ra 4 napra megjott ez normális? Amikor a baleset történt akkor múlt el
Lehetek így terhes? Azt hallodtam hogy ez a gyógyszer hamarabb hozza meg
Ez így működött jól. Semmi baj nincs, nem leszel terhes.
Be se vettem volna menses utolsó napján, annyira minimális volt rá eleve az esély.
Igen, az esemény utáninak nagyon magas a hatásfoka. Akkor nem hat ha túl későn veszik be, vagy a hatóanyag nem tud felszívódni, vagy olyan más készítményt szednek ami befolyásolja a hatását. Egy hormonatombomba. Pont ezért nem szabad csak végszükség esetén használni - totál odavág a hormonrendszerednek. Az elkövetkező hónapokban előfordulhat hogy rendszertelen lesz a ciklusod (hamarabb/később jön meg, köztes barnázások, kimarad 1-1 ciklus) ez sajnos gyakori mellékhatás.
Nem jó az esemény utáni ebből a szempontból de még mindig jobb mint az abortusz.
Tipp óvszer szakadás elkerülésére:
- csúcstámadás előtt kivenni egy pillanatra és megnézni rendben van-e a gumi (megvan-e még a kis spermazsák a végén);
- közben is ellenőrizni időnként, ha "menet közben" szakad akkor nem feltétlenül kell esemény utáni, elég a hüvelyzselé (épp ezért legyen mindig otthon).
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!