Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A túlsúly tényleg jó fogamzásgátló?
Egyik baratnőm hónapok óta próbál teherbe esni, de az orvosa azt mondta esélytelen, amíg nem adja le a rajta lévő 15-20 kg súlyfelesleget. Na, rajtam, bár büszke nem vagyok rá és nem is ez a lényeg, de van legalább 30 kg plusz. Kipróbáltuk a barátommal ebben a hónapban, hogy nem védekezünk, hátha véd a túlsúly, és ma meg is jött, szóval bevált.
Nyilván nem érdemes emiatt meghízni, de másnak van ilyen irányú tapasztalata?
Attól függ még le kell fogyni, az egészséged miatt. Erre koncentrálj.
De kizárt, hogy 100% védekezés lenne...
A túlsúly önmagában nem véd, ellenben egy csomó olyan probléma kötődhet hozzá, ami miatt nem sikerülhet/nehezített a teherbe esés, vagy egy esetleges sikeres fogantatás után nagyobb a vetélés kockázata.
Ilyenek a pajzsmirigyproblémák, túl magas tsh hormonszint, pco szindróma, inzulinrezisztencia, előfordulhat, hogy a ciklusod rendszeres, de valójában nincs peteérésed.
Én a túlsúlyod miatt mindenképp javasolnék egy teljes kivizsgálást, és lehetőség szerint életmódváltást, mert még ha most jó bulinak is tartod, hogy így "védekezel", később rengeteg problémád lehet még a feleslegből, akár a gyermekvállalás kapcsán, de millió egyéb egészségúgyi kockázata is van az elhízásnak, olvass utána.
Nem véd, csak nehezebb a teherbe esés, de nem lehetetlen. Tudod hogy működik ez... Murpy törvénye itt is "dolgozik", ha teherbe akarsz esni, akkor egy csomó minden akadályozza, ha viszont nem szeretnél akkor tuti hogy a legkisebb "hibára" is sikerül.
A #3-asnak tökéletesen igaza van, a jelentős túlsúly (márpedig 30 kg az) nagyon egészségtelen, egy csomó betegség előszobája.
Ha védene, akkor nem lenne annyi túlsúlyos kismama.
Amúgy abortuszra akarsz menni?
Elég felelőtlenek vagytok....
Nekem eddig bevált, olyan dagadt vagyok, hogy senki nem feküdne le velem.
De viccet felretéve, az orvos nem általánossagban beszélt, hanem konkrétan 1 személyről, egyébként rengeteg kövér nő esik teherbe.
Sajnálom.
Viszont véleményt kértél, és 6 egybehangzó választ kaptál, hogy "nem, nem jó, terhes leszel"
Ezek után őszintén nem értem a meglepettséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!