Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha a menstruáció nem jön meg...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a menstruáció nem jön meg a fogamzásgátló szedése közben a szünetben, akkor az illető terhes?

Figyelt kérdés
Most szeretnek elmenni nőgyógyászhoz, hogy írjon fel nekem gyógyszert, mert állandó rettegésben vagyok azért, hogy nehogy teres legyek, és ez mar megkeseríti az életem.
2010. júl. 26. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Ha valaki gyógyszerszedési hibát követ el(Kihányja, tartós hasmenése van, szed mellette antibiotikumot és nem használ kiegészítő védekezést, vagy kihagy 1 szem tablettát és nem pótolja)akkor esedékes a teherbeesés gyógyszerszedés mellett. Igen, úgy kezdődik ez is, hogy nem jön meg a 7 nap szünet alatt.

Van azonban olyan is hogy valaki több éve szed tablettát, és a 7 nap szünetben pedig egyáltalán nincs vérzése.(Nem a terhesség miatt.)

A tablettában megbízhatsz, én amióta szedem(1,5 év) fel sem merül bennem az a kérdés hogy "Mi van ha nem jön meg...?" :)

2010. júl. 26. 22:21
 2/7 anonim válasza:
0%
Igen, TERHES!
2010. júl. 26. 22:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Alkohol fogyasztása közben a hatása gyengül?
2010. júl. 26. 22:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem gyengül a hatása alkoholtól. Csak ne hányd ki 4 órán belül. Viszont antibiotikumtól gyengül a hatása!
2010. júl. 26. 23:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül. Ha jól szedte a tabit, akkor valószínűleg nem. Írja is a tájékoztató, legalábbis az enyém, hogy 1 kimaradt mensi normális, akkor kell tabit váltani, ha a második is kimarad egymás után.

Viszont ha kimarad, tesztet kell csinálni, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem vagy terhes, mert terhesen nem szerencsés tovább szedni a tabit.

2010. júl. 28. 10:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés engem is érdekelne, mert az én ciklusom hosszabb 28 napnál, olyan 35 nap körüli, de azt mondják, hogy a tabletta szedése után beáll a normális 28 (vagy a körüli) naposba.

Én most szeretném elkezdeni a gyógyszer és még nem tudom mi lesz a 7 napos szünetben :S majd meglátjuk

De pl nővérem olyan tabit szed, ami be van számozva 1-től 28-ig és menzesz alatt is szednie kell, csak a menzesz idejére eső gyógyszerekben nincs hormon. Ez állítólag így egyerűbb és követhetőbb, nővérem szereti.

2010. júl. 28. 12:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is 35nap körüli volt a ciklusom előtte évekig,elkezdtem szedni a tablettát (Belara) és ez szépen elintézi,hogy tabletta szünetbe jöjjön meg, szóval igen rövidebbre fogja állítania ciklusodat.
2010. júl. 28. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!