Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyire biztonságos a megszak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire biztonságos a megszakításos módszer?

Figyelt kérdés
2020. márc. 28. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Kevéssé. Ajánlom helyette az el sem kezdős módszert, az 100 százalékosan megbízható.
2020. márc. 28. 12:30
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Hát védekezésnek az nem igazán védekezés.
2020. márc. 28. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Amennyire bekötött szemmel átkelni egy forgalmas úttesten, lehet százszor sikerül, de lehet elsőre telibe rongyol egy teherautó. Magyarán, teljesen lutri!

Az ún. Peral-indexe a naptár módszernek a legmagasabb, de szorosan követi a megszakításos "védekezés". Azaz, ha rendszeres nemi életet éltek és fogamzóképesek vagytok akkor statisztikai alapon kb. 18% körül van az esélye a fogamzásnak egy év alatt. Ez nagyjából 1/5, azaz lehet te vagy a szerencsés és 5 év alatt sincs baj, de lehet a peches akinek 1 hónap alatt "sikerül".

2020. márc. 28. 12:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez csak egyszeri alkalom volt, egy alkalom után is lehet esély teherbe esésre?
2020. márc. 28. 12:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekhez csak egy alkalom kell
2020. márc. 28. 12:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem bátorítanék rá senkit, függetlenül attól, hogy éveken keresztül így védekeztem, és sosem lett belőle "baj". Csak olyan partnerrel mertem viszont én is bevállalni, olyan élethelyzetben, amikor nem számított volna bajnak ha esetleg mégse működik. 5 évig alkalmaztuk ezt a módszert hatékonyan, mindketten egészségesek vagyunk, amikor akartuk a babát, akkor viszonylag hamar teherbe estem. De nem túl tartós, bizonytalan kapcsolatban, bizonytalan anyagi körülmények között soha nem próbálkoztam volna meg ezzel. Inkább tablettát szedtem, ha már arról volt szó, hogy elegünk van a gumiból.

Lehet növelni a hatékonyságát, ha a férfi még bőven az előtt veszi ki, hogy nagyon közel járna az orgazmushoz, mi legalábbis így csináltuk, csak kérdés, hogy a férfi ismeri-e magát annyira, hogy ez ne okozzon problémát. Illetve, hogy legyen annyi önkontrollja, hogy a "de még egy kicsit csak, olyan jó" gondolatot elhessegesse, és tényleg még biztonságos időben hagyja abba. Tiniként erre egyáltalán nem mernék alapozni pl. Az, hogy a végét éppen csak kirántja, mikor élvezni kezd, az nagyon nem biztonságos módszer.

Szóval igazából én is azt mondanám, hogy lutri. Amit mondott az előző válaszoló, az teljesen igaz, egy átlagos párnak 20% esélye van egy adott hónapban sikeresen összehozni a babát, vagyis a 18%-os valószínűség a megszakításos védekezés mellett gyakorlatilag semmilyen védelmet nem jelent. Sokkal inkább megéri akkor már valamilyen más módszer után nézni, aminek a hatékonysága nem függ a szerencsétől és a felek önismeretétől.

2020. márc. 28. 12:50
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem évekig jól működött, sose volt baj. Amikor élesbe ment akkor meg is fogant a baba. Szülés után úgy gondoltam ugyanúgy működöm, és jó lesz ez továbbra is, szülés után 9 hónappal pozitívat teszteltem. A baba nem maradt meg, de azóta már gyógyszert szedek. Termékenyebb lettem, v az eddigi évek alatt csak mákok volt, nem tudom...
2020. márc. 29. 16:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy félévig csináltuk naptármódszerrel együtt, volt egy abortuszom most meg gyógyszert szedek

Szóval nem éri meg ezzel játszani

2020. márc. 29. 16:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Inkább gyógyszert javaslok rendszeres kapcsolatban az a biztos.
2020. ápr. 3. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!