Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Pesszarium tapasztalatok?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pesszarium tapasztalatok? Könnyen meg lehet tanulni a felhelyezést?

Figyelt kérdés

Az nőgyógyász hogyan tud megtanítani a felrakásra?

Én szívesen kiprobalnam hormon mentes de biztonságos védekezési formaként, csak félek hogy nem tudom megfelelően felhelyezni! Honnan tudom hogy a helyén van e, vagy elcsúszott? Illetve, ugye méhszájhoz kell felnyomni, de én nem tudom pontosan hol van az enyém. Meg lehet ezt tanulni?

Légyszi aki tud ossza meg a tapasztalatait.

2019. aug. 25. 21:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nőgyógyászhoz kéne elmenni hogy megmondja melyik méret kell tutira (bár elég nyilvánvaló ugye), ott megkérdezheted hogy szerinte egyedül meg tudod e tanulni. Ha azt mondja igen akkor csak túlstresszeled az egészet, ha meg nem akkor biztos elmondja hogy hogy/hol lehet.
2019. aug. 26. 00:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, sokat segítettetek! :)
2019. aug. 26. 08:29
 13/14 anonim válasza:
100%

Szia

Most olvastam a kérdésed. Nem tudom azóta utánnajártál e a témának jobban, de azért leírom az én tapasztalatom.

Nekem is Caya pesszáriumom van, ahogy azt az egyik előző válaszoló is írta. A felhelyezését én párszor gyakorolgattam mielőtt kipróbáltuk, nem nehéz megtanulni. Van fent a youtubon is videó róla, de a mellécsomagolt használati útmutató is elég jól elmagyarázza. Azt, hogy jól helyezed e fel onnan tudod, hogy a méhszájat tudod tapintani a pesszáriumon keresztül, tehát érzed hogy fedi azt. A méhszájat érdemes megkeresned mielőtt a felhelyezést elkezdenéd. Jó ha úgy is ellenőrzöd, hogy a hüvelyizmokat összehúzod párszor, mint ha ki akarnád nyomni magadból, ha ekkor sem mozdul el akkor jó.

A hagyományos pesszáriumoknál kell az orvosi méretvétel, mert annak nincs az a kis füle mint a Caya pesszáriumnak ami a szeméremcsonton támaszkodik.

Ahogy írták előttem is valóban kell hozzá spermicid is, és fent kell lennie 6 óra hosszat. Szerintem nem kényelmetlen, én volt hogy meg is feledkezzen róla és 7 óra hossza is eltelt mire kivettem. (Persze ez alkati kérdés is, plusz én már szültem is)

Szex közben egy picit érezhető, nem árt ezért egy kis spermicid gélt feltenni a felhelyezés után is aplikátorral, mert nem nedvesedik mint a hüvely fala.

Bővebb infót egyébként a Hormonmentes.hu-n lehet találni, ott van leírva pl, hogy hogyan keresd meg a méhszájad, de lehet pesszáriumot és spermicidet is rendelni.

Bevallom én mielőtt elkezdtem használni nem kerestem fel vele orvost, hogy a felhelyezést megtanítsa vagy egyáltalán beszéljek vele erről, mert errefelé nem igazán nyitottak a nem hormonális megoldásokra. Viszont ha találsz olyan nőgyógyászt aki hajlandó elmagyarázni a pesszárium használatát és nem próbál meg mindenáron lebeszélni róla, akkor szerintem érdemes vele megbeszélni első körben.

2019. nov. 8. 21:00
 14/14 anonim válasza:
Elcsépelt de óvszernél biztos jó méretet használtok?
2022. szept. 26. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!