Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Aszexuális lennék? Vagy ez...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aszexuális lennék? Vagy ez valami más?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok. Már tinikoromban éreztem, hogy nálam valahogy máshogy jelenik meg ez a szerelem-szexualitás dolog, mint a barátnőimnél. Voltak fiúk, akik tetszettek, de mindig csak az arcuk és a személyiségük számított, az sose érdekelt, hogy milyen testük van (amíg nem voltak elhízva). Sose képzeltem el, milyen lehet a farkuk, a fenekük, a meztelen felsőtestük, ez egyszerűen hidegen hagyott. Ekkoriban még nem volt egy kapcsolatom sem, csak távolról néztem a fiúkat, akik bejöttek, de nem fantáziáltam róluk semmi szex-szel kapcsolatosat.

Önkielégítést nagyon-nagyon ritkán végeztem, néhány havonta, vagy félévente egyszer eszembe jutott, hogy kellemes lenne, elkezdtem izgatni a csiklómat, egyre jobban belelendültem, sokszor az orgazmusig is eljutottam, ez jó érzés volt. És mégis, utána akár hónapig eszembe sem jutott, hogy újra masztizzak.

Egyetem első évében, 19 évesen lett egy kapcsolatom. Itt vált világossá számomra, hogy valami "nem stimmel". Szerelmes voltam a fiúba; nagyon helyesnek tartottam, ha nem voltunk együtt, egész nap a róla készült képeket, videókat nézegettem, imádtam vele beszélgetni, epekedve vártam minden este, hogy hívjon vagy chateljünk (csak heti 2-3-szor tudtunk személyesen találkozni), más lányokra féltékeny voltam, stb. Szóval nyilvánvalóan voltak érzelmek.

Viszont szexuálisan valahogy nem tudott megmozgatni ő sem. Vele csókolóztam először. Nem mondom, hogy rossz volt, de semleges. A testi érintkezés közül a puszi+ölelkezés a kedvencem, ez a mai napig így van. A csók csak olyan semleges, viszont csak azzal a sráccal tudom elképzelni, akivel éppen kapcsolatban vagyok - attól undorodnék, ha egy idegen férfi próbálná bedugni a nyelvét a számba, akkor is, ha amúgy tetszik külsőre.

Ezzel az első barátommal jutottam el először a szexig is. Előtte volt petting, de az is olyasmi volt, mint a csóknál: nem volt rossz érzés, de igazából jó sem, csak semleges. Fizikailag a testem reagált a kényeztetésre, pl. a mellbimbóim bekeményedtek, ha simogatta/nyalogatta őket, meg nedvesedni is elkezdtem, de nem éreztem vágyat, és ha pl. a kényeztetés közepén azt mondta volna a párom, hogy ennyi volt, egyáltalán nem bántam volna.

Gondoltam, majd talán az igazi szex engem is "megmozgat" - de nem... Nem undorodtam tőle, nem volt rossz, néha jó érzés is volt, de abszolút nem jöttem lázba tőle, soha nem jutottam el az orgazmusig, és soha nem éreztem a vágyat, hogy kezdeményezzek, hogy szexeljünk...

Rendszeresen szexeltünk, mert a barátom igényelte, de nekem semmi bajom nem lett volna, ha egyáltalán nem szexelünk. Én sokkal jobban élveztem a puszikat, szex nélküli összebújást, sima együttalvást. Ezeket viszont kifejezetten igényeltem. A pénisz látványa viszont semmit nem váltott ki belőlem - megcsináltam, amit "kell" (kivertem, szoptam, engedtem a behatolást), nem is undorodtam tőle, nem volt rossz, de nem is élveztem.

Ennek az első barátomnak még nem mertem beszélni a problémáimról, úgy csináltam, mint aki élvezi a szexet, néha orgazmust is színleltem, néha a látszat kedvéért én kezdeményeztem. Ezt azóta szégyellem, hiszen őt is becsaptam.

Ennek a kapcsolatnak végül más miatt vége lett, reménykedtem, hogy majd valakivel más lesz, próbáltam hinni benne, hogy csak nem a megfelelő sráccal voltam, ezért hiányzott belőle minden szexuális vágy.

Majd lett egy új barátom, akivel 3 évig együtt voltunk, de teljesen ugyanez volt, és itt már őszinte voltam vele, ezért is lett vége a kapcsolatnak.

Adott egy férfi, akit irtó helyesnek tartok, a személyisége is lenyűgöz, imádok vele beszélgetni, programokat csinálni, imádom ha megpuszil, megölel, imádok vele együtt aludni... De abszolút nem vágyom rá, hogy szexeljünk vagy akár pettingeljünk.

Őt nem akartam megfosztani a szextől, mert tudtam hogy ő igényli, ezért rendszeresen csináltuk, de nekem semmi orgazmus, és ha kimaradtak hosszabb időszakok, abszolút nem hiányzott a szex.

Próbáltunk dolgozni rajta, kipróbáltunk sok pozíciót, módszert, kényeztetési módot, de nekem mind közömbös volt... Mivel ezen a téren tök mások voltak az igényeink, hosszú távon nem működött, szakítottunk.

Most egy éve nincs senkim. Az egy év alatt kb. 2-szer jutott eszembe masztizni. Lett volna lehetőségem egyéjszakás kalandra egy nagyon jó pasival, de engem teljesen hidegen hagy az ilyen, hiszen az csak a szexről szól, amit én nem élvezek.

Viszont egy kapcsolat mégis hiányzik, mert a szexet leszámítva igénylem, amit egy kapcsolat nyújt. Szükségem van egy társra, a gyengéd kapcsolatra (puszik, ölelések, együttalvás), egy szerelemre - csak éppen nem testileg.

Nagyon nem jó ez így, mert a szexualitás nem érdekel, de amúgy szükségem van egy párra, kapcsolatra, sőt gyerekekre is vágyom és családot akarok alapítani. Magával a szexszel nincs bajom, tehát pl. gyereknemzés érdekében akármennyiszer le tudnék feküdni a párommal, de melyik férfi fogadna el így...? Hajlandó vagyok férfiakkal szexelni, de hazudni nem akarok nekik, és ha tudják, hogy én csak "kötelességből" fekszem le velük, az nyilván elveszi az egésznek a varázsát.

Szerintetek ez az aszexualitás? De ha aszexuális vagyok, miért kezdek el néha mégis masztizni, és miért jutok el így az orgazmusig is? Miért nedvesedek petting közben?

Homoszexuális nem vagyok, az tutibiztos, nők esetében abszolút nem tudok elképzelni nem csak szexet, hanem párkapcsolatot sem. A férfiakhoz viszont vonzódom, csak éppen nem testileg...

2019. márc. 19. 13:53
 1/4 anonim válasza:
Én nem aggódnék ezen...van, akinek nem fontos a sex, ismerek ilyen lányt....és vannak ilyen férfiak is...ilyet is ismerek. Így csak keress tovább, légy továbbra is őszinte, és biztos találsz olyan embert, akivel azonos lesz az igényetek.
2019. márc. 22. 06:55
 2/4 Kata-Kata ***** válasza:
0%
Keress egy jó szexuálterapeutát! Jó szex nélkül egyetlen kapcsolat sem fog működni hosszú távon!
2019. márc. 22. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs veled semmi baj. Sokfélék vagyunk :) De az is lehet, hogy nem voltál még igazán szerelmes, és lesz az életedben majd egy férfi, akivel fogsz rá vágyni :)
2019. márc. 23. 10:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, aszexuális vagy, és teljesen normális, hogy egy aszexuális ember maszturbál és nedvesedik, mert az aszexuálisoknak is teljesen ugyanúgy működik a testük, mint bárki másnak, termelődnek a megfelelő hormonjaik, így van libidójuk és testi reakcióik. Az egyetlen, ami nincs az aszexuális embereknek és van a többi embernek, az a mások iránti szexuális vonzalom. Nem tartasz embereket szexinek, igaz? Csak szépnek, csinosnak, kedvesnek, aranyosnak, viccesnek stb. Pontosan ez az aszexualitás. Nem csak szexuális vonzalom létezik, hanem romantikus, esztétikai, érzéki stb. vonzalmak is. Az aszexuális emberek esetében csak a szexuális vonzalom hiányzik, minden más simán jelen lehet, tehát lehetsz szerelmes, gyönyörködhetsz az emberek szépségében, szerethetsz összebújni, sőt még csókolózni is, és az is normális, ha szeretnél családot és gyerekeket. Nagyon sok téves infó kering a neten az aszexualitásról, sokan azt hiszik, hogy ugyanaz, mint a frigidség vagy a cölibátus, pedig egyáltalán nem.

Ebből a cikkből sok mindent megtudhatsz: [link]

És ajánlom a Magyar Aszexuális Közösség Facebook csoportját is.

2019. márc. 30. 20:51

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!