Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A liberális szexualitás tényleg nem árt senkinek?
Lépten-nyomon szembejönnek velem ezek a divatos eszmék a szexualitást illetően, hogy mai felvilágosult társdalomban már nincs helye sz idejétmúlt prűd magatartásnak, s hogy egy magabiztos, tanult, független nő azzal lép szexuális kapcsolatba, akivel akar, s erről nem kell számot adnia, hiszen szabad emberként azt tesz a testével, amit akar. Az ellentábor persze nyomban felháborodva kezd papolni az erkölcsről, önértékelésről, s egyéb örökérvényű értékekről.
Nem gondolom, hogy én lennék az illetékes ennek a kérdésnek az eldöntésében, azonban nekem is megvan a magam álláspontja, amiről nem igazán esik szó ebben a vitában.
Szóval most első sorban ezektől a felvilágosult, független, értelmiségi hölgyektől kérdezem, akik a szexuális szabatosság jegyében élitek az életeteket, hogy tényleg úgy gondoljátok, hogy nem ártotok közvetve senkinek sem az életmódotokkal? Lehet, hogy csak én nyögöm ennek a szabatosságnak a következményeit, nem tudom, de legvégsőkig felháborít az, ahogyan lépten-nyomon bánnak velem a férfiak akár csak munkásosztálybeliről van szó, vagy egy értelmiségiről, legyen velem egykorú (20-as évei közepén járó), vagy akár két évtizeddel idősebb. S hogy mi ez a viselkedés? Leginkább az a lekezelő stílus, ahogy elvárják tőlem, hogy valami lealacsonyító, degradáló megjegyzést követően bután vigyorogva doromboljak, és örvendezzek azon, hogy szexuális értelemben hatást gyakoroltam rájuk, s amikor kikérem ezt a hangvételt magamnak, akkor rendszerint arra hivatkoznak ezek az úriembereknek cseppet sem nevezhető egyedek, hogy a mai világban ez természetes, és hogy még én ne játsszam meg magamat, mert ma már cseppet sem „menő” az ilyen szende szűz viselkedés, mert a mai nők ugyanúgy vállalhatják az igényeiket, mint a férfiak, de mindenek előtt azért, mert MINDEN CSAJ UGYANOLYAN!!!! Na és akkor itt álljunk meg! Úgy gondolom, hogy ebben a kérdésben minden értelemben fedhetetlen vagyok. Soha nem flörtöltem férfiakkal, nem randizok (egyszer fordult elő, de csak mert akkor még fiatal voltam, és az illető könyörgött), mindenkit visszautasítottam/visszautasítok az első másodpercben, soha nem bátorítottam/bátorítok senkit sem, nem vagyok kihívó, hacsak a közvetlenségemet nem érti félre valaki, az öltözködésemet sem lehet hivalkodónak nevezni, inkább vagyok elegánsan csinos, de soha nem provokatív, nem tartom magamat prűdnek sem, sem pedig erkölcscsősznek, inkább csak érdektelennek a szexualitást illetően, s valóban hidegen hagy, hogy ki mit csinál a saját testével, hogy kivel, mikor, hol és hányszor osztja azt meg valaki mással, de egy biztos: nem szolgáltam rá arra, hogy egy lapon említsenek a szóban forgó „modern” hölgyekkel, sem arra, hogy meghazudtoljanak, amikor kikérem magamnak, hogy nem, én tényleg nem vagyok vevő semmilyen formában sem egy férfi közeledésére. S persze mondhatnánk, hogy ez csupán a bunkó pasik hibája, amiben persze van igazság bőven, de úgy gondolom, hogy kettőn áll a vásár, mert valahonnan, például saját tapasztalatból ők is csak következtetéseket vonnak le, és paradigmákat konstruálnak, amit aztán minden szembejövő nőnemű lényre rávetítenek. S éppen ezért úgy gondolom, hogy a szabadelvűség inkább csak egy elméletben létező fogalom, mintsem jól működő gyakorlat, mert ebben is, mint bármi másban a világon a pillangóhatás érvényesül.
Kedves 10-es!
Köszönöm a hozzászólásodat, bár nem értem, hogy ez milyen módon kapcsolódik a feltett kérdéshez, nem emlékszem, hogy bármi módon utaltam volna arra, hogy párkeresési problémáim lennének, ez egy teljesen más téma. Az pedig felér egy önvallomással, hogy ezt a részletet emelted ki, nyilván Neked ez a fontos, de ez nem ide tartozik.
Dehogynem árt, mondjuk a normális lányoknak, akik normális kapcsolatot akarnak, és elvárnák, hogy a férfiak normálisan közeledjenek, megbecsüljék őket, de nem fogják a riherongy társaik miatt, mert ott az olcsó hús, minek szenvednének.
Mert a nagy átlag miatt már azt gondolják a férfiak, hogy egy két bók után, azt is messengeren meg 2 találka vagy 1 közös buli után már teszi szét a lány a lábát.
" inkább csak érdektelennek a szexualitást illetően"
"Soha nem flörtöltem férfiakkal, nem randizok (egyszer fordult elő, de csak mert akkor még fiatal voltam, és az illető könyörgött), mindenkit visszautasítottam/visszautasítok"
Ez mi ha nem aszexualitás?
Kedves 14-es!
Először is nem támogatom a minősítést, nem áll jogomban megállapítani, hogy ki jó és rossz. De abban úgy gondolom, hogy valóban "jobb" (ennek a szónak semmi értelme!!!) vagyok, hogy mindig korrekten viselkedek, soha nem áltatok senkit sem, mert utálom a színészkedést, a baj ott kezdődik, hogy az egyértelmű visszautasítást vetítésként interpretálják a férfiak ((?!) mondván, hogy a "csajok mindig ezt csinálják"... Nem hiszem, hogy bármiféle kötelezettségem lenne arra vonatkozóan, hogy kiszolgáltassam magamat egy férfinek csak mert fiatal vagyok, csinos (már aki annak talál), sokat mosolygok, és ez pont kedvére van az illetőnek.
Az utolsó válaszoló azt hiszem, hogy érti, hogy mit sérelmezek, meg egy korábbi válaszoló is, bár én tartózkodok az efféle szélsőségektől, még ha olykor nagyon is jól esne cenzúra nélkül kimondanom, amit gondolok.
Kedves 16-os!
És, ha az vagyok? Ha már a minősítésnél tartunk - amit semmilyen módon nem támogatok - akkor én mivel vagyok kevesebb/rosszabb, mint bárki más?
Megjegyzem: az aszexuális csak egy címke, ami a valóság lerövidített definíciója, egyszer s mind annak torzulása.
Kedves Utolsó!
Én is pont ugyanezt érzem a magadfajták iránt.
Minden jót kívánok, és köszönöm a hozzászólásaidat, még ha az egyoldalú kliséknél többet nem is adott hozzá érdemben az eszmecseréhez.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!